Intr-un adevarat iures electoral, Traian Basescu a dat startul campaniei sale la Iasi, in cel mai natural si fulminant stil propriu.

"Daca Adrian Nastase va depasi decenta in confruntarile televizate, nimic nu ma va impiedica sa dau cu el de peretii studioului", a declarat, cu rasul inconfundabil, Traian Basescu. Candidatul Aliantei D.A. pentru Presedintia Romaniei a solicitat staff-ului de campanie de la Iasi un "target" de 51 de procente pentru scrutinul din noiembrie.

Basescu a trecut extrem de repede la atacarea politicii dezastruoase a Guvernului Nastase, care a facut cadou proiecte de miliarde de dolari in schimbul recunoasterii internationale. "Dupa ce Adrian Nastase a vandut un vagon de copii in ultimii doi ani catre diverse tari ale lumii, el a trecut la vanzarea de contracte fara licitatie, speriat de scandalurile adoptiilor.

Apostrofandu-l cu apelativul "geambas de copii si de contracte", copresedintele Aliantei, Traian Basescu, l-a acuzat pe Adrian Nastase ca mituieste marile puteri occidentale cu miliarde de dolari.

"A venit in vizita primul ministru al Germaniei si bineinteles ca suita cu care venise a plecat cu contracte de 1,1 miliarde de dolari fara licitatie pentru securizarea frontierelor. Apoi s-a inghesuit si Parisul, primul ministru al Frantei si suita sa plecand cu un contract de 380 de milioane de euro.

Urmeaza vizita din Israel, pentru care Adrian Nastase are pregatite contracte de jumatate de miliard de euro si vizita conducerii Austriei, pentru care mai cedeaza contracte de inca jumatate de miliard.

Este modul in care Adrian Nastase face politica externa, adica de geambas, cand de copii, cand de contracte pentru a compensa lipsa de credibilitate pe care o are pe plan extern", a declarat Traian Basescu in uralele miilor de simpatizanti de la Palatul Culturii.

El a adaugat ca actualul prim-ministru al Romaniei nu are curajul unei confruntari directe televizate cu Basescu. "Eu am trait in toate mediile sociale. Experienta mea de viata este incomparabila si el (Adrian Nastase - n.r.) stie acest lucru si nu va veni la o confruntare directa, in doi. Va veni la televiziune la dezbaterile cu mai multi candidati.

Este superficial si arogant, din cartierul Primaverii "cotizand" la cultura Revolutiei", a incheiat razboinic Traian Basescu.