Electrocentrale Galati, filiala a societatii Termoelectrica Bucuresti, va contracta un imprumut extern in limita a 22 milioane dolari pentru achizitionarea unor cantitati de pacura si gaze naturale necesare in perioada de iarna, se arata intr-o hotarire aprobata in sedinta de joi a Guvernului.

Resursele energetice vor fi cumparate atit de pe piata interna, cit si din import si vor fi folosite in perioada octombrie 2004 - martie 2005 pentru producerea de electricitate si energie termica, precum si pentru formarea stocurilor.

"Pentru iarna acestui an, societatea are nevoie de 45 mii tone pacura si 236 milioane metri cubi gaze naturale, ceea ce insumeaza o investitie de circa 35 milioane dolari. Electrocentrale Galati poate asigura din surse proprii circa 40% din aceasta investitie", au declarat agentiei MEDIAFAX surse din Ministerul Economiei.

Imprumutul extern, dobinzile, primele de asigurare, comisioanele si celelalte costuri aferente vor fi garantate in totalitate de Ministerul Finantelor Publice si vor fi restituite din resursele financiare ale societatii.