Bacauanul Anghel Taranu il reprezinta pe liderul Aliantei D.A. in procesele cu Dumitru Sechelariu

Avocatul bacauan Anghel Taranu, aparatorul lui Traian Basescu in procesele intentate acestuia de catre fostul primar PSD Dumitru Sechelariu, a fost vizitat la cabinet, aseara, de doi reprezentanti ai PNA Bacau, care l-au invitat sa-i insoteasca la Parchet. Deoarece comisarii PNA nu au putut spune care este natura acuzatiilor, Taranu a anuntat presa.

Reprezentantii PNA au parasit in graba cabinetul, spunind ca nu vor sa dea ochii cu jurnalistii.

Anghel Taranu crede ca actiunea PNA este una de intimidare si apreciaza ca ea nu are motive reale, ci un evident substrat politic:

“Mi-au fluturat pe sub nas o adresa si mi-au cerut toate actele biroului meu de avocat, toate registrele de asistenta juridica si mi-au spus sa merg cu ei la PNA. Le-am spus ca nu pot sa le dau originalele fara sa anunt baroul de avocati. I-am intrebat ce obiect de ancheta are numarul de dosar invocat in adresa si in ce calitate ma invita la PNA.

Cei doi mi-au spus ca ei nu stiu nimic, sint simpli executanti, ca stie numai procurorul Sentes, care face ancheta. In aceasta situatie am anuntat presa locala si, cum au auzit ca vine presa la biroul meu, cei doi comisari au fugit spunind ca ei nu se inteleg cu presa. Acum ii astept sa revina. Eu nu stiu despre ce e vorba, dar pot banui.

In perioada campaniei electorale pentru alegerile locale am scris numeroase articole in presa bacaoana despre mafia locala, in special despre afacerile nelegale ale clanului Sechelariu. M-am ales cu 32 de procese de calomnie intentate de fostul primar PSD. Unele dintre ele le-am cistigat deja si probabil ca Dumitru Sechelariu nu se poate obisnui cu asta.

Am auzit ca arestarea mea a fost pregatita si lansata deja printr-o emisiune la OTV, pe care eu nu am vazut-o. Mi s-a spus ca sint acuzat pentru niste intimplari vechi de patru ani. E ciudat ca persoanele care m-au acuzat au asteptat patru ani ca sa faca o plingere penala, dupa ce a intervenit termenul de prescriptie.

Am auzit ca mi s-au fotografiat gardurile casei de catre ziaristii lui Dumitru Sechelariu, ca ar fi mai inalte cu citiva centimetri decit ar fi fost legal, probabil. Acum, probabil ca au cerut registrele pentru a vedea ce onorariu mi-a platit Traian Basescu. O sa-i dezamagesc. Suma e simbolica, de doar un leu.

Ei nu au tinut cont ca sint avocat penalist si nu pot fi intimidat cu usurinta si nici prostit”, ne-a declarat avocatul Taranu.

Am sunat si la PNA Bacau. Ne-a raspuns chiar unul dintre comisarii care au descins la biroul lui Taranu: “Noi sintem simpli emisari ai procurorului. Da, am fost la domnul avocat. Eu nu stiu despre ce e vorba in acel dosar penal. Numai procurorul stie. Domnul procuror Sentes, care are dosarul respectiv, nu este in sediu. Sunati miine”.