Incasarile valutare din turism inregistrate in 2003 de Romania s-au dublat in comparatie cu anul 2000, ajungand la 700 de milioane de dolari, a anuntat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Miron Mitrea, cu ocazia prezentarii bilantului de activitate pe ultimii patru ani a ministerului (MTCT).

Rezultatele anului trecut au situat Romania pe locul doi in Europa din punct de vedere al cresterii turismului, conform datelor cuprinse in raportul Organizatiei Mondiale a Turismului.

In ultima perioada au fost atrasi tour-operatori consacrati (TUI, Thomas Cook, ITS Reisen), s-a realizat site-ul oficial de promovare turistica, primul ghid turistic din seria "Guide Bleu Evasion", editura Hachette, s-au deschis trei noi birouri de promovare turistica la Beijing, Varsovia si Budapesta, a fost obtinut statutul de destinatie turistica aprobata pentru Romania in China.

Romania are o promovare agresiva, fiind prezenta pe principalele canale TV din lume cu un spot de tara, sustinut de spoturi specifice, in contextul unei strategii globale a interesului turistic.

Pentru prima oara in Romania, au fost identificate si promovate ecoturismul si Delta Dunarii ca doua programe speciale pentru Romania. Intr-un timp foarte scurt, dupa o campanie de promovare de numai cateva luni, turismul in Delta Dunarii a inregistrat o crestere de 50%, conform datelor MTCT.