Ion Iliescu sustine ca desi candideaza pentru Senatul Romaniei, isi indeplineste indatoririle de presedinte si va duce mandatul pana la capat.

El s-a aratat nedumerit de criticile care i se aduc in legatura cu implicarea sa activa in campania electorala.

"Nu inteleg aceasta nervozitate a unora in legatura cu participarea mea la campanii electorale. Au fost cateva momente si vor mai fi pana la alegeri, dar care nu depasesc norma necesara unui om care candideaza, conform legii", a spus seful statului.

El a tinut sa declare ca are dreptul constitutional de a-si face campanie si a afirmat ca acest lucru nu ar intra in contradictie cu functia de presedinte, chiar daca Ion Iliescu apare chiar pe afise electorale alaturi de candidatii PSD sau le spunea locuitorilor din Barlad ca ar trebui sa voteze continuitatea.

"Legea permite"

Intrebat daca face campanie electorala doar pentru candidatura sa la Senat, Ion Iliescu a afirmat: "Intr-un fel, da. Dar nu se candideaza independent. Noi nu avem acest sistem de candidaturi individuale. Chiar independent, se candideaza pe liste de partid. Deci, intr-un fel, sunt legat de acest partid al carui fondator, de altfel, si sunt.”

Presedinele Romaniei pretinde ca e de datoria lui sa ii sfatuiasca pe romani in functie de ce crede el ca este bine.

Presedintele a respins criticile privind participarea sa la o dezbatere, la sfarsitul saptamanii trecute, precizand ca era vorba despre o dezbatere pe probleme economice, in care a prezentat principalele idei ale Strategiei pentru dezvoltare durabila.

Ion Iliescu a mai spus ca legea fundamentala a tarii si legea alegerilor parlamentare ii permit sa participe la campania electorala.