Succesul

Cum să zic că nu am succes? Succesul meu e măsurat in mai multe procese de simpatie, de ore nedormite şi extraordinar de multe procese de invidie. Doar trăim in Romania.

Invidia

Uite, a murit un moment de invidie. Am făcut muci motocicleta. Motocicleta mea e deja istorie, eu am rămas intreg, pe alocuri.

Banii

Am ajuns la o concluzie groaznică. După mulţi ani de media, am ciştigat cit să cumpăr un apartament pentru mama. Cind m-am uitat mai adinc in cont, mi-am dat seama că am dat de fundul contului. Poate Ion Ţiriac dezmoşteneşte pe cineva şi mă pune pe mine moştenitor unic.

Investiţie

Mi-aş lua, dacă aş avea timp, o insulă. Imi sună bine o viaţă trăită cheabureşte, cu bani de spart in cazinouri pe Coasta de Huzur. Sublimul in viaţă, pentru mine, este să fiu un looser adevărat. Dar, e greu, la noi, să faci şi meseria asta bine.

Modelul meu de looser este cel al beţivului varză descris de Cioran in cartea cu Liiceanu. Looser-ul acela fusese in America şi descoperise aur. S-a reintors in sat şi 365 de zile din an bea. De dimineaţa pină seara. Avea destui bani ca să-şi practice hobby-ul.

Afacerile

Am două firme, administrate de nevasta mea. M-am uitat pe rapoartele financiare. Nu mă prea trage in piept. Cert este că nu prea ştiu pe ce se duc banii. Oricum, nu cheltuieşte pe nimic extravagant. Mici capricii. E oricum o persoană independentă.

Pe lingă

Pe lingă emisiunea de televiziune sint emisiunile de radio. Pe lingă emisiunile de radio sint şi mici publicitare. Nu fac import-export. Dar nimeni nu-mi dă de muncă pentru faţa mea. Dacă e marfa bună, iau banul. Pot fi eu Papa Pius.

Media autohtonă

Asta a noastră e ţara cea mai interesantă din lume. Marile companii internaţionale, in loc să impună un model in Romania, vin şi se adaptează. Dau şpagă, se orientează, fac mici gheşefturi. Oricum, potenţialul nu este exploatat decit pe sfert.

Haine şi mincare

Mă imbrac de pe unde apuc. Mă cam ceartă nevasta. Blugii mei se tocesc pină la capăt şi nu sint dintre aceia care spun că Dolce şi Gabanna nu mă satisface. Ca şi la mincare, imi place ce e gustos.

Maşina

Italienească. Deşi toţi imi spun că sint nebun. Nu sint cele mai. Pentru mine nu sint decit frumoase şi au o mindrie de motor. Toţi zic că sint aspiratoare de gagici, dar Fiatul meu Punto, cu care mă plimb prin lume acum, nu are mare trecere.

Prost

Am luat ţepe, cit cuprinde. Face parte din sistemul meu de cunoaştere. Am luat ţepe la bani, la gagici, in fiecare domeniu al vieţii mele am citeva. Problema e că a funcţionat şi norocul meu.