Atacantul roman Adrian Mutu va face apel la Federatia Engleza de Fotbal impotriva deciziei clubului Chelsea de a-i rezilia contractul, a informat cotidianul englez "The Times". Pe langa ruperea intelegerii, conducatorii clubului Chelsea au cerut federatiei engleze sa retina cartea verde a jucatorului, incercand astfel sa preintampine plecarea gratis a romanului la alte grupari.

Dupa ce a platit 22,5 milioane de euro pentru aducerea lui Mutu de la Parma, englezii incearca, prin retinerea cartii verzi, sa reduca pierderile financiare si sa incaseze bani pe Mutu, la sfarsitul perioadei de suspendare.

In contestatia pe care Mutu o va depune la Federatia Engleza de Fotbal, romanul afirma ca doreste sa obtina dreptul de a deveni jucator liber si de a semna pentru o alta grupare dupa ce ii va expira perioada de suspendare de sapte luni.

Desi a recunoscut ca a consumat droguri recreationale de mai multe ori, Mutu si-a exprimat dezacordul cu privire la rezilierea contractului sau pe motiv de "comportament neadecvat". Potrivit unor surse din anturajul jucatorului, Asociatia Fotbalistilor Profesionisti a preluat cazul lui Mutu, urmand sa se prezinte in fata federatiei.

Cu toate acestea, conducerea clubului Chelsea considera ca Mutu are sanse mici sa schimbe ceva. Sefii "albastrilor" insista pe faptul ca a lua droguri, fie in scopuri recreationale, fie pentru imbunatatirea performantelor sportive, reprezinta o incalcare a contractului. Tentativa fotbalistului roman nu este lipsita de riscuri.

Cotidianul "The Times" considera ca acest apel i-ar putea cauza lui Mutu inconveniente si mai mari, pe termen lung. Daca va pierde, acest lucru le va oferi avocatilor clubului Chelsea armele necesare in eforturile lor de a obtine o compensatie financiara de la Mutu.

De altfel, clubul englez se bazeaza pe o serie de reguli FIFA potrivit carora un jucator este obligat sa plateasca o compensatie clubului, daca incalca prevederile contractului "fara un motiv intemeiat", in primii trei ani ai contractului.

Compensatia pe care Mutu ar urma sa o plateasca in acest caz va fi calculata in functie de suma pe care Chelsea ar putea-o primi pe un transfer al romanului si de perioada pe care atacantul o mai avea de petrecut in Anglia. In momentul in care Chelsea i-a reziliat contractul, Mutu valora 17 milioane de euro si mai avea inca trei ani si jumatate de contract.