Doua dintre federatiile sindicale din invatamant, care au semnat protocolul cu Executivul, ameninta cu declansarea grevei generale la 25 noiembrie. Ei spun ca Guvernul nu si-a respectat promisiunile.

Liderii Federatiei Sindicatelor din Invatamant (FSI) "Spiru Haret" si ai Federatiei Educatiei Nationale sustin ca, potrivit acordului semnat cu Guvernul, pana la sfarsitul lui noiembrie trebuiau realizate doua proiecte de lege privind salarizarea personalului din sistemul de invatamant.

"La ora actuala, cele doua acte normative nu sunt finalizate si nu se cunoaste exact de ce cresteri salariale vor beneficia dascalii si personalul auxiliar. Noi mai asteptam pana la 23 noiembrie a.c., cand vom avea inca o runda de negocieri. Daca atunci nu vor veni cu o oferta, vom declansa greva generala", ne-a precizat Gheorghe Izvoranu, presedintele FSI "Spiru Haret".

Protocolul semnat in septembrie prevedea dublarea salariilor pana in ianuarie 2006.

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), cea de-a treia organizatie din invatamant, au precizat ca nu vor participa la actiunea de protest. "Noi ne vom respecta programul. Nu vom face greva decat in momentul in care nu vom fi de acord cu proiectul de lege, trebuie intai sa-l vedem.

Actiunea de protest va fi decisa de oameni, si de aceea trebuie sa se intruneasca consiliul delegatilor pentru a stabili ceva", ne-a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI.