Prezentatorul din Caracal, Marius Tuca, si-a reluat duminica seara talkshow-ul cu un incident care spune multe atit despre independenta si echidistanta postului din Baneasa, cit si despre caracterul si profesionismul omului de televiziune.

Pentru revenirea lui Tuca chiar in seara alegerilor fusesera tocmiti din timp patru invitati: Traian Basescu, Adrian Nastase, Calin Popescu-Tariceanu si Mircea Geoana. Dar, pentru ca premierul nu este un adept al confruntarilor directe, s-a razgindit in ultimul moment. Astfel, moderatorul si intreaga sa echipa au decis sa nu il mai cheme nici pe reprezentantul D.A.

, fara insa sa il anunte si pe Basescu. Angajatii postului PSD+PUR l-au lasat pe candidatul la presedintie Traian Basescu sa vina la usa televiziunii din Baneasa si l-au trimis acasa.

In emisiune, Tuca a explicat cu o mina acra: “Trebuie sa fac o precizare: in afara invitatilor din aceasta seara, invitasem in principiu si primii patru lideri politici ai momentului, sa spunem, adica Adrian Nastase si Mircea Geoana, din partea Uniunii PSD+PUR, de asemenea ii invitasem pe Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu. Intrucit din partea Uniunii n-a vrut sa vina...

n-a putut sa participe domnul Nastase, mi s-a parut firesc ca nici domnul Basescu sa nu mai participe. La fel, la nivel de prim-ministri desemnati, domnul Geoana a vrut sa paticipe, intrucit domnul Tariceanu n-a putut sa participe am cazut de cuviinta si a fost hotarirea mea ca nici domnul Geoana sa nu participe.”

Basescu: “A fost cea mai urita experienta din viata mea”. Marius Tuca n-a pomenit nimic despre faptul ca nimeni din staff-ul Antenei1 nu i-a telefonat lui Traian Basescu pentru a-l informa de schimbarea decisa unilateral de Tuca.

Luni dimineata, Traian Basescu a comentat episodul “Tuca-show”: “A fost cea mai urita experienta din viata mea, de cind sint implicat in politica si va rog sa ma credeti ca nu imi imaginam ca mi se poate intimpla asa ceva vreodata: am fost sunat de una dintre realizatoarele Antenei1 sa vin la emisiunea domnului Tuca.

Atunci cind am ajuns la Antena1, aceasta doamna ma astepta la intrare si m-a impiedicat sa intru motivind ca domnul Nastase n-a acceptat invitatia si ca nu pot participa nici eu.”

Ieri, incercarile noastre repetate de a obtine un punct de vedere al producatorilor emisiunii lui Marius Tuca s-au dovedit inutile pina la inchiderea editiei.