Prima trupa de hip-hop s-a cumintit

RACLA, prima trupa care a scos pe piata un album de hip-hop romanesc, revine, dupa trei ani, cu albumul “DEXteritate”. “E un album complex, tocmai pentru ca s-a nascut de-a lungul unei perioade destul de lungi, in care noi am avut tot felul de experiente si am trecut prin tot felul de schimbari. Sint piese care ating teme sociale, politice, dar si personale.

De exemplu, “2 in 1” e o piesa de dragoste!”, ne-a marturisit Rimaru. “2 in 1”, cintecul pe care l-au ales spre promovare, este de fapt o prelucrare a melodiei “Don’t hate me” a trupei 112, una dintre preferatele baietilor. Rimaru si Connect-R vor interpreta acest cintec impreuna cu o tinara, Dee, necunoscuta publicului. “Atuul ei principal este vocea calda, pe care noi o stiam foarte bine.

Pentru strofele noastre dure ca si sound trebuia o contrabalansare. Un alt atu a fost faptul ca nu era cunoscuta si nici asociata unui anumit gen muzical”, au mentionat baietii.

“Albumul nostru poate fi ascultat si de minori”

Daca celelalte trupe autohtone de hip-hop, precum Parazitii, BUG Mafia, Morometzii ori La Familia, se intrec in piese cu limbaj dur sau violent, RACLA a ales varianta soft a acestui gen muzical. In privinta violentei in hip-hop-ul autohton, Rimaru crede ca “in Romania nu s-a ajuns la situatia din State, dar conflicte exista. Insa cu violenta nu sintem de acord.

De aceea, albumul nostru poate fi ascultat si de catre minori. Nu exista termeni obsceni sau care sa instige la violenta. Doar la desteptare, poate...”.

Despre fostul sau coleg, K-gula, al carui nume a fost vehiculat cu ceva vreme in urma intr-o poveste cu droguri, Rimaru nu mai stie nimic. “Nu am mai tinut legatura, dar stiu cit de pasionat e de muzica, asa ca, probabil, face ceva in domeniu. Din cite stiu, in perioada in care lucram impreuna nu consuma substante interzise, categoric nu. Daca m-am drogat vreodata? Nu, nici nu m-as droga.

Si daca as putea, i-as opri si pe ceilalti. Nu numai despre prafuri am o parere proasta, ci despre orice provoaca dependenta si autodistrugere”.