Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, este cel care a dispus emiterea "fluturasilor otraviti", confectionati ca si cum ar veni din partea "Coalitiei pentru un Parlament curat"(CPC), in care sunt incriminati doar candidatii Aliantei DA PNL-PD, a precizat ieri vicepresedintele Aliantei Civice (AC), Florin Niculescu, intr-o conferinta de presa.

"Ion Iliescu, insotit de Adrian Nastase, a declarat inainte de alegeri: "Eu zic sa facem o coalitie impotriva Coalitiei pentru un Parlament curat" si, la numai trei zile dupa cele spuse, au aparut fluturasii otraviti", a afirmat liderul AC.

Totodata, el a specificat ca, daca luam in considerare declaratia presedintelui Romaniei, suntem pe deplin indreptatiti sa ne intrebam "cine este autorul manifestelor?".

Prezent la conferinta, presedintele AC, Serban Radulescu-Zoner, a afirmat ca, desi pe fluturasii distribuiti de CPC au figurat nume de incompatibili pentru un Parlament "curat" din toate partidele, doar PSD a initiat si desfasurat o campanie murdara.

Data fiind aceasta situatie, conducerea AC a lansat un apel catre partidele politice in care indeamna la boicotarea lucrarilor viitorului Parlament pentru a provoca noi alegeri. De asemenea, AC a lansat un mesaj catre populatie in care indeamna la o prezenta masiva la vot in turul al doilea al alegerilor prezidentiale pentru a contracara manipularile PSD.

"Cerem tinerilor cu insistenta sa voteze caci in joc este propriul lor viitor", a conchis Radulescu-Zoner.