La cateva luni distanta de la aparitia unui "tratat" conform caruia purtatul de telefoane mobile in buzunar afecteaza fertilitatea masculina, iata ca barbatii "dependenti" de tehnologia de ultima ora mai primesc o veste proasta.

TESTE. Dupa cum se arata intr-un material aparut in The Guardian, o echipa de la Universitatea New York a facut un studiu la care au participat 29 de voluntari sanatosi, cu varste intre 21 si 35 de ani.

Specialistii au efectuat o serie de masuratori ale temperaturii scrotului voluntarilor in timp ce foloseau un laptop asezat pe genunchi. Acest mod de utilizare mareste temperatura testiculelor cu un grad dupa numai un sfert de ora si aproape 3 grade Celsius dupa mai multe ore. La acest lucru contribuie atat pozitia utilizatorului, cat si temperatura interna a aparatului.

SPECIALISTUL. Cresterea temperaturii scrotului poate altera sperma, spune doctorul Yefim Sheynkin, specialist in urologie si probleme de fertilitate masculina de la Universitatea New York, care a condus studiul.

"Pana in 2005, in Statele Unite se vor folosi 60 de milioane de laptopuri, iar in lume, 150 de milioane", remarca dr. Sheynkin. Pretul din ce in ce mai scazut face foarte atragator acest produs.