Potrivit comunicatului Uniunii Europene de Judo, luni după-amiază, la reşedinţa de langă Moscova a preşedintelui Rusiei, a avut loc intalnirea dintre Vladimir Putin şi Marius Vizer, preşedintele Uniunii Europene de Judo.

Scopul principal al acestei intalniri a fost acela de a pune bazele Academiei Europene de Judo şi a Centrului European de Pregătire in Judo, proiecte ce doresc să contrabalanseze activitatea Institutului Kodokan din Tokio, unicul in lume de acest gen.

Cu acest prilej cei doi, Vladimir Putin şi Marius Vizer, i-au premiat pe sportivii ruşi medaliaţi la Olimpiada de la Atena.

Tot la sfarşitul săptămanii trecute, Cupa Preşedintelui Vladimir Putin - competiţie anuală ce are ca obiectiv popularizarea judo-ului in Rusia - a adus in finală o dispută inedită, intre echipa Europei şi cea patronată de preşedintele rus, ''Yavara Neva'', caştigată in cele din urmă de echipa Europei, in care a

evoluat şi sportivul roman Claudiu Baştea, legitimat la clubul de judo Liberty din Oradea.

Recent, Marius Vizer a fost reconfirmat pentru un nou mandat la conducerea Uniunii Europene de Judo, fiind singurul roman deţinător al unei funcţii supreme in cadrul unui for sportiv de nivel european.

Vizer va candida in 2005 pentru şefia forului mondial de judo, devenind, in cazul unei reuşite, şi singurul roman membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).