Centrul International pentru Arta Contemporana si Fundatia Culturala Toaca au decernat, luni, premiile pentru cele mai bune evenimente independente ale anului 2004 in artele vizuale, muzica, dans, teatru si proiecte interdisciplinare.

La categoria arte vizuale premiul a revenit Bienalei pentru Tineret, Bucuresti, aflata la prima editie si organizata de Fundatia Meta.

Proiectul Allyson Green Bucuresti-Constanta realizat de Fundatia Proiect DCM a fost recompensat pentru cel mai bun spectacol de dans.

In domeniul muzicii au triumfat doua evenimente: Festivalul TM Base Timisoara (Fundatia TMBase) si Cursurile de muzica contemporana, Breaza (XCS Music).

Teatru de consum (Green Hours, Bucuresti) a fost considerat cel mai bun proiect teatral al anului.

In ceea ce priveste proiectul interdisciplinar al anului, juriul format din Ion Lefter, Cosmin Manolescu si Alex Serban nu a ajuns la un numitor comun, iar premiul nu a mai fost acordat. Aici si-au dat concursul proiectele: Lansare CD Vlaicu Golcea, Proiectul "cARTier", campania "Salvati Parcul Carol", Targul International de Carte Bookarest si deschiderea Ceainariei Carturesti.

In cadrul acestei evaluari s-au luat in calcul atat evenimentele desfasurate in Romania cat si cele din strainatate organizate de ONG-uri sau organizatii non-profit, la care au participat artisti romani.