Numarul conexiunilor la Internet a crescut cu 51,48% in primele 6 luni ale anului 2004 fata de 2003, potrivit unor date facute publice de presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Ion Smeeianu.

Din totalul conexiunilor de acces la Internet, peste 45% sunt conexiuni prin dial-up, la puncte fixe si la puncte mobile.

In numarul conexiunilor dial-up la puncte fixe nu au fost luate in considerare conexiunile realizate prin intermediul cartelelor preplatite cu acces limitat si nelimitat la Internet, precum si conexiunile de acces la Internet care folosesc numere de acces de la Romtelecom de tipul "Premium Rate".

In functie de lungimea de banda utilizata, la data de 30 iunie 2004, in comparatie cu sfarsitul anului 2003, conexiunile de acces la Internet in banda larga au inregistrat o tendinta ascendenta, de peste 26 la suta. Conexiunile de acces la Internet in banda ingusta urmeaza aceeasi tendinta de crestere, cu un procent de 23,85%.

Astfel, ponderea conexiunilor de acces la Internet in banda larga din totalul conexiunilor de acces la Internet reprezenta, la 30 iunie a.c., 21,88 la suta.

De asemenea, la sfarsitul primului semestru al anului 2004, numarul conexiunilor dedicate de acces la Internet a crescut cu 78,97 la suta fata de 31 decembrie 2003, indiferent de suportul utilizat pentru asigurarea conexiunii de acces la Internet.