Pe zi ce trece, lucrurile devin tot mai clare: intreaga scena politica, vrind-nevrind, joaca dupa cum ii cinta Traian Basescu. De la proverbialele lacrimi varsate cu ocazia retragerii lui “draga Stolo” din cursa prezidentiala, toate socurile politice l-au avut in prim-plan.

Tepele promise in campanie... demascarea fraudei electorale... insasi alegerea lui ca presedinte a fost un soc teribil pentru scena politica, data peste cap ca la trecerea unui taifun.

Chiar daca si-ar propune, televiziunile nu-l pot ocoli, pentru simplul motiv ca marile evenimente, scandaluri etc., cu care Basescu este familiarizat, nu pot fi ocolite. In vreme ce politicienii de hirtie creponata se pierd in detalii, Popeye Marinarul puncteaza in plin.

Interviul din “Adevarul” e o mostra din “gena politica” a lui Basescu. Chiar si ziarul ales pentru plasarea loviturii spune multe. “Adevarul” e condus de Cristian Tudor Popescu, pe care, in singura confruntare adevarata Basescu-Nastase la TV, actualul presedinte l-a numit “propagandist PSD”.

In acea vreme, cind publicitatea de stat era impartita de oamenii lui Nastase, ba chiar de Nastase in persoana, ziarul condus de C.T. Popescu l-a bombardat pe Basescu din toate pozitiile.

Marinarul a incasat insa tenace, fara a se lasa doborit. Iar acum nu cauta sa se razbune pe “Adevarul”, ba dimpotriva: ii acorda un interviu incendiar, iar cu fostul “propagandist PSD” ia masa in oras.

Il mai tineti minte pe Ion Iliescu, batrinelul acela care a stat vreo 11 ani la Cotroceni? Inchipuiti-vi-l in locul lui Basescu: daca nu rezolva problema chemind minerii, atunci sigur ii arunca “pezevenghiului” un “mai animalule!”

Acesta este Traian Basescu, omul care a pus pe jar toata serparia politica de pe malurile Dimbovitei! Doar cei care nu-l cunosc isi dau acum ochii peste cap, minunindu-se ca in fata icoanei plingatoare. Nu, Traian Basescu este acelasi dintotdeauna. Intrebarea era, si continua sa fie, nu daca va forta alegeri anticipate, ci cind o va face.

A zis-o acum, cind majoretele politice inca mai sint cu gindul la caltabosi: “As vrea anticipate imediat, pentru a scapa de o solutie imorala care se numeste PUR”. PUR? Solutie imorala? Dar cum altcumva i s-ar putea spune cuiva care se culca seara cu laptarul si se trezeste dimineata cu marinarul?