Raiffeisen Bank va scadea, incepand de luni, 17 ianuarie dobanzile la creditele acordate populatiei, in medie cu doua puncte procentuale, informeaza un comunicat Raiffeisen.

Astfel, la creditele pentru nevoi personale si la creditele de consum dobanda scade de la 28 la suta la 26 la suta pe an, iar pentru creditele ipotecare de la 25 la suta la 23 la suta pe an.

Rata dobanzii pentru cardul de credit MasterCard va fi mai mica cu patru puncte procentuale, de la 32 la suta la 28 la suta pe an, iar pentru creditul overdraft va scadea de la 29 la suta la 28 la suta pe an.

De asemenea, dobanda pentru depozitele persoanelor fizice in lei se modifica dupa cum urmeaza: 12,5 la suta pentru o luna si 12 la suta pentru trei luni.

Pentru contul Eveniment in lei, cu scadenta intre 91 si 365 de zile, dobanda va fi de 13,5 la suta, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice si liberi profesionisti.

Potrivit Raiffeisen Bank, persoanele fizice beneficiaza de luni, 17 ianuarie, la cardul de credit in lei, de o rata a dobanzii de 28 la suta, iar pentru overdraft pe contul curent cu card de credit atasat in lei dobanda va fi de 30 la suta.

De asemenea, dobanzile la creditele de consum in lei Standard (inclusiv creditele cu comision inclus), Premium (inclusiv creditele cu comision inclus) si Gold (inclusiv creditele cu comision inclus) vor fi de 30 la suta, 28 la suta, respectiv, 26 la suta.

Creditele de consum in dolari si euro (inclusiv creditele cu comision inclus) pentru persoane fizice vor avea o rata a dobanzii de 9,5 la suta.

Ratele dobanzilor la creditele pentru achizitionarea autoturismelor vor fi de 23 la suta - pentru lei, 9 la suta - pentru euro si 9 la suta - pentru dolari.

Ratele dobanzilor la creditele pentru achizitionarea de locuinte si case de vacanta vor fi de 22 la suta - lei, 9 la suta - la euro si dolari.

De asemenea, dobanzile pentru creditele ipotecare pentru construirea de locuinte si case de vacanta in lei vor fi de 23 la suta, iar pentru cei care au contractat credite ipotecare pentru construirea de locuinte si case de vacanta in valuta (euro si dolari) rata dobanzii va fi de 9,5 la suta.