Ingrijorati de faptul ca in luna septembrie licenta de productie sub marca Daewoo expira, angajatii fabricii de autoturisme din Craiova cer interventia statului roman, care detine 49% din actiunile companiei.

Liderul filialei doljene a Blocului National Sindical (BNS), Victor Peta, a intervenit ieri pe linga noul prefect al judetului, Nicolae Giugea, cerindu-i sa analizeze situatia de la Daewoo Craiova.

“Sindicatul de la Daewoo este afiliat la BNS, iar o parte din sindicalistii de acolo se tem pentru soarta lor deoarece fabricii ii expira in toamna licenta de productie sub marca Daewoo.

Unii dintre liderii sindicali solicita implicarea prefectului in aceasta situatie, pentru ca nu se stie ce se va intimpla cu salariatii de la toamna. Alti lideri spera ca lucrurile se vor rezolva”, a spus presedintele BNS Dolj.

Victor Peta a adaugat ca sefii sindicatelor de la Daewoo i-au solicitat oficial sa ceara sprijinul reprezentantului guvernului in teritoriu, in cadrul Consiliului de Coordonare al filialei doljene a BNS.

In acest moment, producatorul de autoturisme din Banie are 3.600 de angajati. Sindicalistii spun ca daca nu se prelungeste licenta sub marca Daewoo, fabrica va fi obligata sa produca doar piese de schimb timp de zece ani.