Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a emis ordonanta de indisponibilizare pe complexul turistic de la Histria, care i-a apartinut lui Corneliu Iacobov.

Chestorul Traian Jipa, seful IPJ Constanta, a declarat ca politistii constanteni au intocmit, la Histria, un proces-verbal de instituire a sechestrului asigurator pe complexul turistic din zona cetatii istorice Histria, grav afectata de lucrarile din zona.

Ofiterii prezenti la fata locului au constatat ca in acte proprietatea apartine primarului din Slanic Moldova, Andrei Serban, finul lui Corneliu Iacobov. Complexul a fost cumparat in 2004 de firma lui Andrei Serban, SC Perla Turism, de la SC Duty Free SRL Constanta, unde Iacobov era unul dintre actionari.

Surse din cadrul Primariei Istria sustin ca, dupa ce in vara lui 2004 Andrei Serban a devenit primar al localitatii Slanic Moldova, a cedat actiunile de la Istria unui apropiat.

Afaceri cu Dan Iosif, prin firma fiicei fostului consilier prezidential

Masura de instituire a sechestrului a fost luata dupa ce in urma cu trei zile Parchetul instantei supreme a pus sechestru pe hotelul Scandinavia, pe o vila a lui Iacobov din Eforie Sud si pe 30 la suta din actiunile pe care le detine la SC Miniera Medgidia, care apartine fiicei fostului consilier prezidential Dan Iosif, Andreea Anca Dan.