Banca Comerciala Romana va atrage de pe piata internationala 400 de milioane de dolari printr-un credit sindicalizat.

Jumatate din suma urmeaza sa fie utilizata pentru rambursarea anticipata a unui imprumut similar de 200 de milioane de dolari contractat anul trecut. Potrivit unui comunicat al bancii, sindicalizarea este condusa de Bank Austria Creditanstalt, Calyon, Citibank si WestLB.

Cele patru banci, aranjori mandatati, garanteaza subscrierea integrala a imprumutului. Finantarea are denominare multipla, atat in dolari, cat si in euro. Dobanda platita de BCR se calculeaza adaugand o marja de 0,725% la rata LIBOR (dobanda interbancara pe piata londoneza), respectiv EURIBOR (dobanda pentru creditele interbancare in euro pe piata europeana).

BCR a sindicalizat, anul trecut, un imprumut international de 100 de milioane de dolari, care a fost suprasubscris.

La acea data, banca a acceptat sa ridice plafonul creditului pana la 200 de milioane de dolari, in conditiile unei dobanzi cu doua puncte procentuale peste rata LIBOR.

Termenele noului credit sunt similare finantarii de anul trecut. Imprumutul are o maturitate de cinci ani, cu o perioada de gratie de patru ani, interval de timp in care banca va plati numai dobanda. Suma atrasa in 2004 va fi rambursata anticipat, integral.

Restul de 200 de milioane de dolari va fi utilizat pentru scopurile generale de finantare ale BCR, se mai spune in comunicat.