Romania, locul 14 ca interes pentru investitii

de     Evenimentul Zilei
Marţi, 8 februarie 2005, 0:00


Romania ocupa locul 14 in lume in clasamentul destinatiilor preferate de companiile straine pentru externalizarea anumitor activitati, potrivit unui studiu realizat de Economist Intelligence Unit. Cu un scor de 7,08 puncte, Romania este devansata de Bulgaria si Slovacia care au totalizat 7,09 puncte, si, respectiv 7,12 puncte.

Studiul a inclus 60 de tari si a fost realizat pe baza informatiilor furnizate de 500 de manageri, din 75 de tari. Analiza a luat in calcul noua categorii de indicatori, respectiv apropierea geografica, riscul politic si de securitate, stabilitatea macroeconomica, cadrul legislativ, regimul fiscal, legislatia muncii, costurile cu forta de munca, nivelul de pregatire al acesteia si infrastructura.

Cel mai ridicat punctaj acordat Romaniei a fost de 9,49, la categoria “costuri cu forta de munca”, 8,35 la capitolul “apropiere geografica” si cite 7,2 puncte pentru “stabilitate macroeconomica” si “riscul politic si de securitate”.

Cele mai reduse punctaje au fost inregistrate la sectiunile “infrastructura” - 4,6 puncte si la categoria “pregatirea si disponibilitatea fortei de munca” - 5,55 puncte. Romania a devansat Bulgaria la categoriile “regim fiscal” si “pregatirea si disponibilitatea fortei de munca”.45 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version