Joi, 10 februarie 2005, la termenul limita pentru depunere, AVAS a inregistrate doua oferte pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de 62,82% detinut de stat la S.C. ELECTROPUTERE S.A.

Cele doua oferte au fost depuse de consortiul format din S.C. SOMES S.A. Dej si S.C. CONTACTOARE S.A. Buzau; si consortiul format din S. C. CUPROM S.A. Bucuresti, S.C. AMTECK INVESTITII S.R.L. Bucuresti si Gheorghe Nitu, cetatean roman.

Statul a scos la privatizare compania Electroputere Craiova inca din 2001, dar cele patru tentative de a o vinde nu au avut succes. La un moment dat, de compania craioveana s-au interesat gigantii General Electric si General Motors, dar cele doua companii americane voiau sa cumpere doar anumite parti din Electroputere.

Consortiul format din Somesul Dej si Contactoare Buzau este controlat de Stefan Vuza, un tinar de 34 de ani care detine, conform revistei Capital, o avere estimata la 54 milioane de dolari. Vuza detine actiuni la companiile Sinterom, Uzuc, Chimcomplex, Iasitex, iar de curind a anuntat ca este interesat de preluarea contractelor de privatizare a societatilor Rafo si Carom Onesti.

Cit despre celalt consortiu, una dintre firmele care-l formeaza, Amteck Investitii, este infiintata anul trecut, are un capital social de 2 milioane de lei, si are aceeasi adresa cu SC Cuprom SA – strada Vasile Madgearu 2-6, Bucuresti. Administratorul Amteck Investitii este Schiopu Simu Horia, aceeasi persoana care este si presedintele Cuprom.