Opera maestrului Alfred Hitchcock beneficiaza de un spatiu generos la Antena 1, incepand de sambata, 19 februarie. Ca sa nu va tinem in suspans, ca oricum veti avea parte de asa ceva in peliculele pe care le veti viziona, va spunem ce puteti vedea.

Seria Hitchcock debuteaza cu clasicul genului, “In spatele ferestrei”, un thriller in care actorul preferat al regizorului, James Stewart, joaca rolul unui barbat imobilizat in urma unui accident, martor la ceea ce pare a fi o crima intr-un apartament vecin.

Daca va amintiti, dupa aceasta pelicula s-a facut in 1998 un remake, cu regretatul Christopher Reeves in rolul principal. Filmul a fost nominalizat la patru premii Oscar.

Tot James Stewart intrepreteaza rolul principal si in al doilea film al seriei, “Omul care stia prea mult”, avand-o alaturi pe Doris Day. El e un om obisnuit care trebuie sa impiedice un atentat politic, de existenta caruia afla intamplator, in timp ce se afla in vacanta. Pelicula a primit un Oscar pentru celebrul cantec “Que sera, sera”.

“Necazuri cu Harry” este una dintre primele si cele mai indragite comedii negre ale tuturor timpurilor! Problema lui Harry e ca e... mort si mai multe persoane dintr-un orasel isi inchipuie ca ele sunt vinovate.

De aceea bietul Harry ajunge sa fie plimbat si ascuns in cele mai ciudate locuri, numai pentru a fi gasit de cine nu trebuie! Pentru rolul din acest film savuros Shirley MacLaine a fost nominalizata la premiul pentru cea mai buna actrita a anului, decernat de Academia britanica de film.