este acuzat de procurori ca ar fi lasat un om sa moara de frig

Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, si Mariana Georgescu, directorul general al Directiei de Protocol si Mass-Media a aceleiasi primarii, sint cercetati penal pentru moartea unui bucurestean. Victima, in virsta de 55 de ani, a murit la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, dupa ce picioarele i s-au cangrenat din cauza degeraturilor.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Petrescu a locuit toata iarna pe strada, desi ii ceruse lui Ontanu o locuinta sociala inca de acum un an si jumatate.

Fost cadru MApN, pensionat pe caz de boala, Gheorghe Petrescu a depus, in vara anului 2003, la sediul Primariei Sectorului 2, o cerere pentru obtinerea unei locuinte sociale. Barbatul, care locuia pe strada Maria Rosetti, la numarul 55, i-a explicat atunci primarului Neculai Ontanu ca are nevoie de un acoperis deasupra capului, intrucit urma sa fie evacuat.

Dupa aproximativ un an, timp in care Petrescu nu a primit nici un raspuns, a venit si ziua evacuarii. Barbatul a fost scos cu forta din casa in care locuise mai bine de 20 de ani. Cu o pensie de 1.750.000 de lei pe luna, barbatul nu si-a putut permite alt adapost decit scara blocului in care locuise.

Ucis de indiferenta. La inceputul acestei luni, barbatul a fost gasit de vecini lesinat in fata blocului. El a fost internat de urgenta la Spitalul Floreasca, unde starea sanatatii s-a inrautatit, medicii nereusind sa-l salveze.

Imediat dupa moartea lui Petrescu, personalul spitalului a sesizat Parchetul de pe linga Judecatoria Sectorului 1, care a deschis o ancheta in vederea elucidarii conditiilor in care s-a produs decesul pacientului. Potrivit unor surse din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pina la efectuarea autopsiei, acuzatiile pe numele celor doi oficiali din primarie nu pot fi stabilite.

“La prima vedere, ar putea fi vorba de savirsirea infractiunii de lasare fara ajutor a unei persoane aflate in pericol.

In acest caz, vinovatii risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre o luna si un an de inchisoare sau amenda administrativa”, ne-au declarat procurorii. Primarul Neculai Ontanu, care se afla in concediu, a declarat ieri, prin intermediul purtatorului de cuvint, ca nu are cunostinta despre vreun dosar penal care sa aiba legatura cu numele sau.