Pleaca Radoi, vine Goian

Gigi Becali a afirmat ca a mai transferat un jucator pe care il va anunta azi. ProSport a aflat ca este vorba despre bacauanul Dorin Goian. Capitanul Stelei este pe punctul de a pleca din Ghencea, pentru ca atit conducerea, cit si fotbalistul au ajuns la concluzia ca e timpul sa faca pasul catre fotbalul mare.

In plus, Radoi are o cota foarte buna dupa dubla cu Valencia. Gigi Becali spunea in urma cu mai bine de o saptamina ca nu-l mai poate tine pe Radoi la Steaua pe 100.000 de dolari. “Trebuie sa-i dau 400.000 de dolari pe an ca sa-l tin, pentru ca este un jucator prea valoros”, a declarat atunci patronul.

Surse de incredere au dezvaluit ieri ca Becali si-a schimbat planurile dupa discutiile pe care le-a avut cu Mihai Stoica si Walter Zenga.

Oferta de 7 milioane de euro

Ultimii doi l-au convins ca Radoi a ajuns la un punct in care nu mai poate progresa in campionatul Romaniei si trebuie sa aiba o alta motivatie pentru a nu se plafona.

Meme si Walter i-au demontat ideea lui Gigi, care spunea ca Mirel valoreaza minimum 10 milioane de dolari, explicindu-i ca nimeni nu plateste o suma atit de mare pentru un fotbalist care vine din Divizia A, fie el si cel mai bun. Mai mult, Steaua are citeva oferte clare pentru capitan, una dintre el cifrindu-se la 7.000.

000 de dolari, suma in fata careia Becali nu a mai avut argumente pentru a o refuza. Ca sa nu ramina descoperit, Gigi Becali a negociat cu Dumitru Sechelariu transferul lui Dorin Goian in Ghencea. “Sint discutii, miine (n.

r - azi) va pot spune mai multe”, a spus Seche, a carui declaratie semana cu cea latifundiarului din Pipera: “Am luat un jucator, miine (n.r - azi) il vom prezenta”. Pretul bacauanului: 500.000 de dolari.

Prepelita, luat in catare

Ieri, in jurul dupa-amiezii, Gigi Becali s-a intilnit cu presedintele executiv al celor de FC Arges, Viorel Ilinca. Una dintre problemele discutate de cei doi a fost si venirea in Ghencea a mijlocasului Andrei Prepelita (foto).

Desi ambele parti neaga o eventuala intelegere, nu ar fi exclus ca tinarul pitestean sa ajunga la ros-albastrii, acum sau in vara.

Radoi si Arsenal, mariaj ratat

O pista inchisa pentru capitanul Stelei, Mirel Radoi, este aceea din Anglia, acolo unde trebuie sa intrunesti urmatoarea cerinta pentru a te putea transfera: trebuie sa joci cel putin 75% dintre meciurile nationalei in ultimii doi ani.

Cum Radoi nu indeplineste acest criteriu, avind doar sase meciuri jucate din cele zece disputate de nationala Romaniei se pare ca Arsenal, care il are pe Sol Campbel accidentat, va renunta pentru a doua oara la achizitionarea lui Radoi.

Mai aproape de Inter Milano

Daca Radoi va pleca din vara de la Steaua, cea mai probabila destinatie a lui va fi Italia, acolo unde este dorit de Internazionale Milano, dar numai dupa ce Radoi va juca si la Palermo, gruparea lui Moratti pacalindu-se mult in ultimul timp cu jucatorii cumparati.

Un argument solid pentru transferul capitanului Stelei la Milano sint relatiile foarte bune ale lui Walter Zenga cu formatia antrenata de Roberto Mancini.

Pedrazzini, cu ochii pe submarin

Recent intors din Spania, antrenorul secund al Stelei, Massimo Pedrazzini (foto), a facut primele aprecieri generale vizavi de echipa Villarreal, adversara ros-albastrilor in optimile Cupei UEFA. “Nu se poate face o comparatie intre Villarreal si Valencia.

Trebuie sa fim foarte atenti, trebuie sa jucam cu rautate si sa nu gresim nimic. Chiar vorbeam cu Walter ca este foarte important sa repetam meciul cu Valencia, sa evoluam cu ambitie, sa punem inima si suflet”, a spus Pedrazzini.

Acesta a urmarit meciul pierdut de Villarreal in deplasarea de la Zaragoza, scor 1-0, acolo unde “Submarinul galben” nu a facut o partida buna, chiar daca au jucat si Riquelme, si Forlan. Primul va absenta din meciul tur cu Steaua, in timp ce fostul fotbalist al lui Manchester nu poate evolua in Cupa UEFA, jucind deja pentru “diavoli” in Liga Campionilor.

“Villarreal are jucatori capabili sa-i inlocuiasca, desi poate nu la fel de buni. Cu Zaragoza le-au lipsit Figueroa si Cazorla, amindoi inscriind cu Dinamo Kiev in 16-imile Cupei UEFA”, afirma Massimo Pedrazzini.

Dupa toate declaratiile de dupa bucuria eliminarii Valenciei, se simte presiunea care apasa acum pe umerii ros-albastrilor, care stiu ca sint la un pas de o performanta si mai mare decit aceea de a elimina detinatoarea Cupei UEFA.

Steaua e in Europa

Steaua incepe sa devina cu adevarat o echipa europeana. Dupa victoria contra celor de la Valencia, ros-albastrii au adoptat o atitudine occidentala si in ceea ce priveste accesul presei la antrenamentele lor.

Astfel, simbata, de la ora 11:45 si luni, de la ora 17:45, antrenamentul este deschis publicului, iar reprezentantii presei vor putea realiza interviuri cu Walter Zenga si cu unii dintre jucatori. Pe 9 martie, de la ora 19:00, Walter Zenga sustine o conferinta de presa la stadionul din Ghencea, inaintea meciului cu Villarreal.

L-au vrut pe Gigel Bucur

Gruparea din Ghencea l-a curtat insistent si pe virful Sportului Studentesc, Gigel Bucur. Walter Zenga a insistat cel mai mult pentru aducerea acestuia din Regie, in ciuda opozitiei lui Gigi Becali, care nu mai doreste jucatori scunzi in echipa.

Conducerea Stelei a incercat sa-l convinga pe Gigel Bucur sa semneze un precontract cu ros-albastrii, el fiind jucatorul Sportului doar pina in vara, pentru a-i putea forta mina lui Siman. In cele din urma, tranzactia a cazut. daniel.nazare@prosport.ro

marius.pantaie@prosport.ro

mihai.calin@prosport.ro

cristian.munteanu@prosport.ro