Sedinta de miercuri a readus cresterile pe piata bursiera, desi acestea au avut proportii reduse pentru majoritatea emitentilor. Dupa un inceput ce contura o evolutie asemanatoare ultimelor sedinte, marea majoritate a titlurilor deschizand in scadere, treptat, pe masura ce presiunea la vanzare nu mai era atat de evidenta, in piata au reaparut cumparatori, echilibrand raportul cerere-oferta.

Astfel, la finalul sedintei am asistat la o usoara presiune la cumparare, ce a determinat aprecieri ale principalilor emitenti. Valoarea de tranzactionare a fost in scadere, in conditiile absentei titlurilor SIF din piata, rulajul total depasind cu putin 231 miliarde lei.

Intr-o saptamana mai putin favorabila pietei bursiere, Banca Transilvania a reusit in fiecare sedinta sa se mentina in postura de cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie. Antibiotice Iasi ne-a obisnuit cu o volatilitate excedentara in ultimele sedinte.

Dupa ce marti erau titlurile cu cea mai mare scadere din intreaga piata, miercuri au inregistrat cea mai mare crestere la prima categorie, in conditiile unei lichiditati de asemenea in ascensiune.

Odata cu reintroducerea la tranzactionare, Impact Bucuresti (IMP), desi a scazut, putem considera ca a traversat cu bine sedinta din 9 martie: a evitat deprecierile puternice inregistrate pe 8 martie, inchizind pe o scadere de doar 2%.

Rompetrol Rafinare Constanta a cunoscut o lichiditate mult mai mica decat in ultima perioada, fiind transferate circa 25 milioane actiuni, in valoare de 27,7 miliarde lei.

Miercuri 9 martie a fost o sedinta ceva mai buna si pe piata Rasdaq, unde lichiditatea a fost in crestere (cu contributii importante din parte unui numar redus de emitenti, cu actiunile carora s-au tranzactionat pachete mai mari) si unde indicele compozit a revenit deasupra pragului de 2000 de puncte.

Sursa:PrimeTransaction (www.primet.ro )