Interpretul folk Florin Chilian revine pe piata muzicala romaneasca. Cu o casa de discuri personala si cu albumul "Zece porunci. Raport despre starea natiunii 1989-2004. Primul pas", solistul datoreaza relansarea lui in muzica prietenilor si circotasilor Huidu si Gainusa. Nu stie inca unde il va lansa, dar este sigur ca nu la clubul "Stuf Vama-Veche".

Motivul este un conflict mai vechi cu patronul clubului, Adrian Dogaru, zis si Mitocanu’.

Daca pina acum zicea ca muzica lui era "o chestie elitista, ceva sic", Florin Chilian a realizat ca nu-si poate lua o casa la curte "pe seama exceptiilor", adica a publicului elitist, sic. Cu noul album, "Zece porunci. Raport despre starea natiunii 1989-2004. Primul pas", Chilian incearca sa se adapteze la piata muzicala din Romania.

Adaptarea nu inseamna ca-si va schimba stilul muzical, ci faptul ca isi va distribui albumul cu seriozitate. "Trebuie sa ajunga CD-ul pe taraba, pentru ca eu traiesc doar din efectele muzicii mele, asa ca e musai sa-mi echipez muzica special pentru astfel de locatii si clienti", spune solistul.

Cele Zece Porunci ale lui Chilian

Pe disc sunt Cele Zece Porunci, adaptate fiecare la cite o intimplare. "Eu sint martorul lucid al acestor intimplari, prezent in propria viata, ceea ce nu se intimpla multor oameni", spune Florin Chilian. Totusi, piesele sint 11, pentru ca exista un intro. Artistul a realizat deja un videoclip la o melodie de pe noul album.

Este vorba despre numarul zece, "Cintecul avocatului", adica a noua porunca biblica, "Sa nu minti".

"Mitocanu’ nu m-a lasat sa cint"

Albumul a fost inregistrat la casa de discuri "Music FAN", pe care solistul a infiintat-o acum jumatate de an. Florin Chilian inca negociaza pentru distributie. Locul lansarii noului disc nu a fost ales inca, dar nu va fi in clubul unde artistul a concertat cu cel mai mare succes, "Stuf Vama Veche" din Bucuresti.

Chilian s-a suparat pe patronul clubului, Mitocanu’, vara trecuta, la Vama Veche. "Cind cintam pe scena de la Club A, Mitocanu’ a dat Rammstein atit de tare la terasa lui, care era vecina, incit nu am reusit sa-mi continuu concertul", spune Chilian.

Circotasii au promovat "Termopane"

"Daca nu ar fi fost Huidu si Gainusa, care sa dea "Cintecul avocatului" (cunoscut drept "Termopane" - n.r.) pe postul de radio Kiss FM, nu cred ca reuseam sa introduc pe piata albumul "Zece porunci", declara Florin Chilian.

"Acum ca si-a terminat albumul, vom discuta despre promovarea lui prin Kiss FM", a declarat Serban Huidu.