Lovitura pedista la Tractorul Brasov, unde, vineri dupa-amiaza, la capatul unei AGA "cu strigaturi", intreaga conducere a societatii - membrii Consiliului de Administratie si directorul general Constantin Catagoi - s-a trezit zburata din functie de un comando PD alcatuit din prefectul Aurelian Danu si deputatii Ion Gontea si Ioan Dumitru Puchianu.

Aparuti fara veste, la putin timp dupa inceperea sedintei - desi nu ii invitase nimeni -, acestia au suspendat-o, cu de la ei putere, indata ce au descoperit ca mandatul special al reprezentantului AVAS in AGA, Marin Enache, prevedea doar schimbarea membrilor CA-ului, nu insa si a directorului general Catagoi, mentinut si in functia de presedinte al CA-ului.

Imediat, cei trei l-au asaltat cu telefoanele pe vicele AVAS Corin Lunganu, colegul lor de partid, cerandu-i imperativ emiterea unui nou mandat special, care sa prevada si inlaturarea directorului Catagoi.

Odata intrat in posesia noului mandat, transmis prin fax, reprezentantul AVAS a anuntat, sub privirile satisfacute ale comandoului, numele noului director general si presedinte al CA-ului de la Tractorul: inginerul Titus Serban, fost director comercial al uzinei pana in urma cu cativa ani, inainte de a se muta la firma Lubrimex.

Desi nu are carnet PD, el este un apropiat al prefectului Danu si al primarului Scripcaru, seful PD Brasov, de pe vremea cand conduceau impreuna filiala de sub Tampa a fostului APR.

Alaturi de Titus Serban, in noua conducere de la Tractorul a revenit si un alt "fost", ex-directorul general Tiberiu Filip, numit acum reprezentantul AVAS-ului in CA-ul societatii, in vreme ce reprezentantul actionarului minoritar SIF Transilvania a ramas Vasile Dumitru, fost presedinte al defunctei Dacia Felix si apoi sef al filialei de sub Tampa a falimentarei B.R.S.

, actualmente directorul Sucursalei Brasov a RoBank. Din pacate, cu toate insistentele noastre, nici unul dintre membrii comandoului PD nu a putut fi contactat, pentru a explica temeiurile legale ale descinderii lor de la Tractorul, lucru valabil si in cazul fostului director general Catagoi.

Singurul care ne-a oferit oarece explicatii a fost administratorul special al societatii, Gheorghe Pasca, desi acesta nu participase la AGA de vineri.

Fapt care nu l-a impiedicat insa sa incerce sa ne convinga cum ca "nu s-a intamplat nimic nelegal, a fost doar o simpla balbaiala, ca sa zic asa, pentru ca pe primul mandat al reprezentantului AVAS in AGA nu erau nominalizati noii membri ai CA-ului, desi se stabilise cine vor fi acestia"!