Din sumar:

Mihai Razvan Ungureanu: examen greu cu "profesori" duri

Cel mai tanar ministru de Externe din istoria Romaniei a declarat razboi "dinozaurilor" din sistem. Istoricul "supercult si excesiv de politicos" s-a angajat astfel intr-o cursa plina de pericole.

In perioada urmatoare este de asteptat reactia unui sistem bine articulat, care nu se va acomoda usor cu nou-venitii si cu pierderea unor pozitii importante. Schimbarea reprezentantilor Romaniei in cele mai importante centre politice ale planetei ridica si un semn de intrebare: se vor dovedi cei noi mai eficienti decat cei vechi?

Mihai Razvan Ungureanu se afla in cel mai important moment al carierei sale politice. Castigarea "bataliei cu sistemul" il va transforma in omul numarul unu al generatiei sale politice.

Pag. 12-13

Valeriu Stoica: Realpolitik in cabinetul de avocatura

Fostul presedinte al PNL este multumit de iesirea din politica. Cel putin deocamdata. Ar reveni la varful politicii doar pentru a contribui la formarea unui mare partid popular. Pana atunci, isi face meseria de avocat si de profesor la Facultatea de Drept.

Si, din cand in cand, isi expune opiniile cu privire la mersul politicii, pragmatic si taios, ca pe vremea cand practica unul din sporturile sale preferate: realpolitik.

Pag. 5-7

Brent Valmar si Ion Tiriac se lupta pentru suprematie

Boss-ii Automobile Bavaria si Tiriac Auto au o problema care nu le da pace: locul unu in topul vanzatorilor de automobile din import. Automobile Bavaria se mentine pe primul loc, dar simte tot mai aproape rasuflarea fostului mare tenisman.

Pag. 16

Cosmin Alexandru cauta sprijin la Washington

Fondatorul GfK Romania si al Uniunii pentru Reconstructia Romaniei lasa deocamdata afacerile pentru politica. El paraseste conducerea celei mai importante companii de cercetare de piata din Romania si va petrece doua luni la o bursa politica in Statele Unite. Cand se va intoarce, isi va deschide propria companie de cercetare de piata si va incerca sa-i readuca pe crestin-democrati in Parlament.

Pag. 11

Soros plateste bine democratia din Romania

Prin programul East-East, Fundatia pentru o Societate Deschisa investeste banii lui Soros in activitati nonprofit de democratizare a institutiilor din Romania.

Pag. 8-9