In ultimul numar al revistei "Academia Catavencu", Cornel Ivanciuc face referiri, intr-un articol intitulat "Draga prietene si presedinte, Giorj Dabaliu Bus Junior", la legaturile de afaceri dintre fiica lui Traian Basescu, Ioana, si doi afaceristi de origine araba, dintre care unul implicat in "Afacerea Tigareta I", iar celalalt, distribuitor de havane in Romania.

"Ioana, fiica mea, este om de afaceri si lucreaza cu niste contrabandisti de omenie, libanezul Wael El Ghadban si elvetianul de origine palestiniana Karim Allan Bandack (...) Ghadban a fost partenerul de contrabanda al lui Mike Nassar, scula nambar uan a Afacerii Tigareta I, si a dat coltul la Sao Paulo, Brazilia, in martie 2002, matrasit de un hezbollah cu amortizor.

Ghadban a decartat doua milioane de parai stabilor serviciilor secrete din acea perioada si ai armatei romane, pentru ca dosarul lui sa faca pasi la ghena de gunoi. Ioana reprezinta interesele societatii "Casa del Habanos", de la Hotelul "Athénée Palace Hilton" din Bucuresti, care este franciza preluata de Grupul Bands Int.

Firma s-a pitit sub umbrela grupului de companii conduse din tenebre de Ghadban. Actionarii grupului Brands Int. sunt firmele Top Brands si Allanco Holding, patronate de Karim Bandack. La Registrul Comertului din Cuba, Allanco figureaza ca distribuitor de havane in Romania.

Ioana a facut o vacanta de afaceri in Cuba, in mai-iunie 2004, impreuna cu Bandack, pentru a prelua reprezentanta «Casa de Habanos», hi, hi, hi. In prezent, Bandack ma viziteaza atunci cand poate, ca e foarte ocupat, si se pare ca mi-a oferit un sprijin substantial in campania electorala".

Arabii si «Tigareta I»

Libanezul Wael El Ghadban este unul dintre vechii asociati ai fratilor Michael si Ellie Nassar, protagonisti ai celebrei afaceri de contrabanda "Tigareta I". Fratii Nassar venisera in Romania, dupa Revolutie, pentru a face afaceri cu armament si tigari, dar rivalii lor i-au determinat sa-si mute afacerile in alte tari.

Astfel, cei doi au ales Moscova, ulterior stabilindu-se in Brazilia, acolo unde Mike Nassar a fost ucis, pe 8 martie. In 1998, Mike Nassar spunea ca Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, si Wael El Ghadban i-au luat sase milioane de dolari.

Libanezul mai spunea ca El Ghadban lucra pentru SRI si, personal, pentru Magureanu, "dovada ca toate tigarile gasite in depozitele Armatei erau ale firmei "Palesta", apartinand lui El Ghadban.

Tigarile si Romtehnica

Afacerile lui Wael El Ghadban cu fratii Nassar au debutat, in Romania, in septembrie 1991, cand firma lui Ellie Nassar si Wael El Ghadban, "Emma Trading", intrase in tratative cu societatea de stat "Romtehnica", pentru vanzare de arme.

Banii cu care plateau Nassar si Wael El Ghadban armele de la "Romtehnica" erau obtinuti prin firma "Elmma", infiintata de cei doi pentru comercializarea tigarilor, depozitate in spatii inchiriate de la compania romaneasca de tehnica militara.

Ioana si asociatii

Fostul asociat al lui Mike Nassar, Wael El Ghadban, are si astazi afaceri in Romania. In 2002, avea firma "Palesta Impex", infiintata, la Bucuresti, in 1991. Tot in 2002, Ghadban era asociat si in "Torid Group" SRL, infiintata, in 1994, la Constanta, impreuna cu romanul Ionel Sandu Popescu.

Grupul de firme Brands Int, in spatele caruia se afla Wael El Ghadban, detine si societatea "Casa del Habanos", reprezentata de Ioana Basescu, asa cum se arata in articolul aparut in "Academia Catavencu". Actionarii grupului "Brands Int" sunt firmele "Top Brands" si "Allanco Holding", patronate de Karim Allan Bandack.

Potrivit Agentiei de Presa Associated Press, fiica lui Traian Basescu, Ioana, a fost prezenta la festivalul "Habanos Cigar", organizat in elegantul Muzeu National al Artelor Frumoase, la Havana, capitala Cubei. Ioana Basescu spunea ca, in Bucuresti, conduce un magazin specializat, Casa del Habanos.