La inceputul mandatului de prefect de Hunedoara, Cristian Vladu a declarat ca nu a mai fost membru al vreunui partid in afara de PD. Acum, el se vede pus in fata unei adeziuni la PDSR, ajunsa in posesia redactiei.

In momentul cind a fost instalat ca prefect, toti liderii politici hunedoreni ai noii puteri stiau ca Vladu este "curat". Actul pe care-l publicam in facsimil dovedeste insa ca trecutul politic al prefectului de Hunedoara este putin mai "aglomerat" decit se stia pina acum.

Cristian Vladu spune insa ca a declarat de la bun inceput ca a facut parte o vreme din PDSR, dar liderii locali ai Aliantei au aflat acest lucru abia ieri, de la reporterii nostri.

Contactat telefonic de EVZ, prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, a parut usor amnezic in ceea ce priveste capitolul in care cariera sa politica a insemnat PDSR. El nu-si mai aducea aminte data exacta cind a aderat la partidul lui Iliescu si Nastase si nici ce anume l-a facut sa ia o astfel de decizie.

A recunoscut insa ca a fost propus, in toamna lui 1996, primul pe lista PDSR pentru Camera Deputatilor, dar la cererea sa a fost "retrogradat" pina pe pozitia a saptea. Tot in 1996 a fost ales vicepresedinte al organizatiei PDSR Timis, fara sa-si mai aduca aminte exact daca a fost vorba despre organizatia de tineret sau cea a "seniorilor".

Vladu spune ca-n 1997 a parasit partidul, cu toate ca pe adeziune este notat ca a plecat abia in 1999. "Nu are de ce sa-mi fie rusine ca am fost membru PDSR. Atunci am fost abordat de mai multe ori de prefectul de Timis de la acea vreme, domnul Popescu. La insistentele lui am acceptat sa-mi depun adeziunea.

La un moment dat am fost ales vicepresedinte, in timp ce eu eram cu treaba pe la Ministerul Transporturilor (in acea vreme Vladu era director general adjunct al Regionalei CFR Timisoara - n.r.). Nu mai stiu la ce organizatie am fost. Habar n-am avut pentru ca eu mergeam la sedinte o data la doua luni. Activitatea profesionala imi ocupa tot timpul.

Dupa un an si trei luni, am ajuns la concluzia ca principiile mele nu mai sint compatibile cu ceea ce se petrecea acolo si, dupa un an si ceva, am plecat. Apoi am intrat in Partidul Democrat, in 1998, datorita lui Traian Basescu, un om pe care-l admir.

Voi ramine in PD, mai ales ca in acest partid, la toate nivelurile, in special in judet, beneficiez de un grup de oameni cu care colaborez foarte bine".

Cristian Vladu tine sa aminteasca ca in 2001 a fost inlaturat din postul de director general al regionalei CFR - Marfa, pe care ajunsese intre timp, tocmai pe motiv ca timp de patru luni a refuzat sa intre in PSD.

Luati ca din oala

Liderii hunedoreni ai PD si PNL au aflat de la EVZ ca prefectul Cristian Vladu a fost membru PDSR. La auzul vestii, presedintele PD Hunedoara, Gheorghe Pogea, a declarat: "Habar nu aveam ca a fost membru PDSR si nici n-aveam de unde sa stiu treaba asta. Oricum, pe mine nu ma deranjeaza acest lucru pentru ca, daca a plecat, inseamna ca nu este pedeserist sau pesedist "sadea".

Eu il sustin in continuare 100 la suta, la fel ca si pina acum, si ii urez sa se ocupe de problemele judetului la fel cum a facut-o si pina in acest moment".

Nici vicepresedintele PNL Hunedoara, Mircea Molot, nu stia de trecutul pedeserist al prefectului: "Acum aflu ca ar fi fost membru PDSR, dar pe mine nu ma intereseaza deloc acest lucru. Ce conteaza este faptul ca domnul Cristian Vladu este un om de actiune, la fel ca si mine.

Pina acum am colaborat foarte bine si nu vad nici un motiv pentru care nu am continua sa reusim sa lucram la fel de bine si pe viitor".

Omul cercurilor de interese

Prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, a fost pina de curind membru in Consiliul de Administratie al societatii comerciale Reva SA Simeria, care se ocupa cu reparatiile de material rulant, in principal vagoanele de la SNCFR. Actionarul majoritar al respectivei societati este Grupul Feroviar Roman, patronat de oameni de afaceri din sfera de influenta a PSD.

In paralel cu functia de membru al CA de la Reva SA, Vladu a detinut functia de director comercial al Regionalei CFR - Marfa Timisoara. Intre CFR - Marfa, firma cu capital de stat, si Reva Simeria, cu capital privat, au existat relatii comerciale in perioada in care prefectul de Hunedoara se afla la conducerea ambelor societati.