Cristian Tudor Popescu si adjunctii sai au plecat de la "Adevarul" impreuna cu redactia. Ieri, demisionarii comunicau ca sint in numar de 93, dintr-un total de 220 de angajati la toate departamentele.

Ieri, ziaristii de la "Adevarul" au lucrat mai mult la propriile demisii si la calculul zilelor de concediu restante decit la ziarul propriu-zis.

"Pina acum, la Resurse Umane au fost inregistrate 93 de demisii, dintr-un total de 220 de angajati", a declarat pentru "Evenimentul zilei" Melania Vergu, sefa departamentului "Invatamint" de la "Adevarul", si ea demisionara.

"Dintre cei 93, 70 sint redactori si fotoreporteri, iar restul, personal tehnic si de la marketing", a precizat Vergu.

Sedinta cu toata lumea

Anna-Maria Tinu, care figureaza la Registrul Comertului ca actionar majoritar, convocase in jurul prinzului o sedinta cu toti angajatii ziarului, in care comunicase oficial deciziile Adunarii Generale a Actionarilor de luni.

"Anna-Maria Tinu ne-a comunicat, in sedinta, ca nu intentioneaza sa investeasca in ziar si nici sa ne dea cele 10 procente din profitul de pe anul trecut, asa cum se intimpla anterior", a declarat Caterina Nicolae, reporter la departamentul social.

Cristian Tudor Popescu, Lelia Munteanu si Adrian Ursu au trecut si ei pe la sediul redactiei, la diferite ore. Adrian Ursu a precizat pentru "Evenimentul zilei" ca a venit la serviciu doar obligat de preavizul legal: "Atit eu, cit si ceilalti demisionari nu ne mai ocupam acum decit de bucataria activitatilor din redactie, fara sa mai semnam vreun material.

Sedintele si munca ziaristilor de la "Adevarul" decurg acum in virtutea inertiei, pentru ca nu mai exista sefi." Editia de azi a ziarului "Adevarul" s-a incheiat aseara la ora opt.

"Surprinzator, am apucat sa dam ziarul la timp", a spus Andreea Bratosin, sefa departamentului de externe la "Adevarul", care demisioneaza si ea. Ziarul a plecat la tipar in 12 pagini, fata de 16, cum avea "Adevarul" de obicei. Editorialul semnat de Corina Dragotescu si intitulat "Adevarul nu moare" a inflamat demisionarii aseara.

Cine ramine?

Printre cei care pleaca, se zvonea ca in redactia "Adevarul" vor ramine Nicolae Militaru, secretar general de redactie, Corina Dragotescu, redactor la departamentul politic, si Val Vilcu, redactor la departamentul social. Cristian Tudor Popescu sustinea ca "Militaru nu ramine, pentru ca a venit la mine plingind, cerindu-mi sa-l iau la noul ziar".

Corina Dragotescu a declarat pentru "Evenimentul zilei" ca ramine in redactie, dar nu are nici un fel de intentii de a deveni redactor-sef al "Adevarului", asa cum se zvonise ieri. Aseara, la "Realitatea TV", ea s-a aflat in direct cu Razvan Dumitrescu, la Jurnalul de la ora 18.00, si si-a indemnat colegii sa se gindeasca de doua ori asupra gestului.

"Cred ca are loc o manipulare sentimentala. Li se spune: "Sintem o echipa, nu putem trai unii fara altii..." Eu cred ca fiecare este pe picioarele lui". Val Vilcu a declarat aseara pentru "Evenimentul Zilei" ca inca nu s-a decis, ci si-a luat doua zile de gindire.

Surse din interiorul ziarului spun ca au ramas si cei doi redactori de la departamentul de externe - Romulus Caplescu si Dumitru Constantin. Anna-Maria Tinu a refuzat in mod repetat solicitarile "Evenimentului zilei" de a comenta situatia creata.

Unde pleaca redactia?

Adrian Ursu a dezmintit ieri dimineata, la B1 TV, ca fostul Consiliu Director de la "Adevarul" s-ar afla in tratative cu Dan Voiculescu sau cu Adrian Sirbu pentru un nou cotidian. Cu toate acestea, zvonul privind tratativele cu Voiculescu a persistat.

Cristian Tudor Popescu a declarat ieri ca "are foarte multe oferte" de finantare a ziarului: "Nu va fi o problema de bani, mai ales ca demisionarii si-au anuntat deja contributia, cu laptop-urile si masinile lor." Dupa Popescu, demisionarilor le va fi greu sa aleaga cea mai buna oferta de finantare din "noianul" existent.