Antena 1 beneficiaza de prezenta sexului frumos si inteligent la pupitrul stirilor sportive, pe Simona Patruleasa. Miza? Atragerea sexului tare si pasionat de fotbal!

- Publicul stie doar cateva lucruri din biografia ta – ai fost prezentatoare de sport la Realitatea TV, iar acum esti la Antena 1.

- Cum a venit propunerea de a lucra la televiziunea din Baneasa?

Printr-un telefon. La inceput am crezut ca era o gluma… Am zis, da, OK, putem sa discutam. A doua zi a venit alt telefon si am fost intrebata daca ma gandesc sa plec in alta parte si am zis ca da, dar ca le voi da un raspuns intr-o saptamana, maximum doua. Asa s-a si intamplat.

- Aha, deci nu ai venit sa dai o proba…

- Nu, nici vorba!

- Ti s-a spus care au fost criteriile dupa care te-au ales?

- A fost mai amuzant. Mi s-a spus ca am un grup de admiratori. Am spus: "Da? Ma bucur", dar credeam ca este vorba de un baiat, de cineva anume. Au zis: "Nu, grupul se numeste Antena 1".

- Cum ajunge un invatator, caci asta ai fost, in televiziune?

- Am ajuns total intamplator. M-au sunat niste prieteni si mi-au spus ca au auzit ca la Realitatea se dau probe pentru prezentatori. Le-am spus: "Da, bine, o sa ma gandesc". M-au sunat iarasi sa ma intrebe daca mi-am dus CV-ul, daca mi-am facut pozele, pentru ca nu eram hotarata, nu ma gandeam ca pot sa ajung acolo. Pana la urma, am depus CV-ul cu poze si am asteptat sa ma sune.

M-au sunat, m-am dus si-am dat niste probe. Am facut pregatire cam o luna. Asta se intampla acum aproape un an.

- Ce a insemnat schimbarea asta de destin pentru tine – de la ce faceai inainte spre televiziune si de la o televiziune la alta, pana la urma?

- A fost greu, pentru ca acolo (n.r. – Realitatea TV) aveam oameni extraordinari, pe care-i regret. Fac acelasi lucru in continuare. Singura diferenta e ca sunt mai promovata, ca sa zic asa, ca imagine. Bineinteles, e si faptul ca Antena 1 e un post mult mai important.

- Am inteles ca pana si Rai Uno ti-a propus sa prezinti stiri…

- A fost un concurs de imprejurari. Am facut o reclama la blugi pentru italieni, iar ei au produs un catalog care a aparut deja acolo. Din cate am inteles din ultimele discutii, ar fi facut si un spot de cateva secunde cu pozele respective, care este difuzat pe posturile de televiziune din Italia, printre care si Rai Uno.

La ultimul telefon mi s-a spus: "Simona, neaparat trebuie sa te urci in avion sa vii in Italia, ca, uite, ai o propunere de la Rai Uno". M-a amuzat pentru ca mi-am zis ca ei ma vor pur si simplu ca o prezenta intr-un show. Mi s-a spus ca nu, ca ma vor pentru stiri. Le-am zis: "Bine, bine, voi stiti ca inteleg italiana, dar nu o vorbesc". "Nu-i nimic, ca poti sa inveti in cateva luni.

" Nu, deja acceptasem propunerea Antenei 1.

- Nu multa lume ar face ca tine. E totusi o oferta generoasa… zic!

- Da, dar atata vreme cat nu eram stapana pe mine si nu stiam limba italiana, ce rost avea sa renunt la oferta Antenei 1?

- Te-ai miscat repede de la o televiziune la alta. Care sunt calitatile care te-au facut sa ajungi aici?

- Nu cred ca fizice neaparat. Sunt convinsa ca nu-i asa, nu pentru asta…

- Si, totusi, o femeie vinde mai bine rubrica de stiri sportive, avand in vedere ca publicul ei e predominant masculin…

- Pe parcurs, am tot primit mail-uri de la copii, de la admiratori, in care-mi spuneau ca le place foarte mult cum prezint, ca sunt foarte clara in exprimare – lucru care, probabil, se datoreaza si muncii mele cu copiii pe cand eram invatatoare.

- Si acum "lucrezi" tot cu copii, doar ca e vorba de grupa mare, adica barbatii… Cum vezi tu prezenta unei femei la pupitrul stirilor sportive?

- (rade) Da, cu alti copii. Am observat ca mai toate televiziunile au preferat drept crainic la sport o femeie, tocmai pentru faptul ca e o prezenta placuta si, in momentul in care o persoana de sex masculin deschide televizorul, e normal sa se opreasca sa o priveasca si sa asculte despre ce e vorba.

- Care e legatura ta cu sportul, dincolo de cea pe care ti-o dau in studio colegii de pe teren?

- (rade) Merg la sala ca orice om, dar am facut sport toata copilaria. N-am excelat, insa, in nici unul. Imi plac foarte mult hocheiul si patinajul, desi nu patinez. Mi-a placut intotdeauna, e complex, are miscari complicate.

- Consideri ca sunt sporturi care sufera din punct de vedere al imaginii, din cauza ca sunt eclipsate de fotbal?

- Am fost si eu pe Ghencea la meciul Steaua - Villarreal si abia atunci am inteles fascinatia pe care o exercita acest sport. M-a impresionat teribil. Nu-mi imaginam ca poate fi asa. Intelegeam ca sunt multi pasionati de fotbal, dar eram departe de imaginea reala a acestei pasiuni.

Cand am vazut atmosfera… toti, urcati pe scaune, bateau din palme… A fost frumos, frumos! Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. Sigur o sa repet experienta. Am avut emotii pentru Steaua. Chiar ma rugasem in mintea mea sa castige. E clar ca la noi fotbalul a devenit un fenomen social si sunt sporturi, ca hocheiul, mai putin promovate. Prietenul meu (n.r.

– sunt impreuna de doi ani) a facut hochei, asa ca nu intamplator imi place acest sport. Urmarim impreuna meciurile. El mi-a explicat cum se joaca. E un sport foarte greu si complex. Exista niste reguli pe care eu nu le stiam. Stiam doar ca se spune puc, crosa si mai stiu eu ce.

- Si ca-si mai dau cu ele peste picioare…

- Da, si ca se lovesc in timpul meciului. Pentru mine era o enigma cum misca pucul ala fara sa se uite la el si fara sa se loveasca. Ei simt pucul cu crosa, pentru ca, daca s-ar uita in jos sa-l vada, atunci s-ar lovi de cel pe care trebuie sa-l urmareasca. In primul rand, trebuie sa stii foarte bine sa patinezi, iti imaginezi ce viteza prind ei acolo…

- Presupun ca ai constiinta faptului ca te urmaresc o groaza de telespectatori. Prin ce metoda depasesti stresul directului?

- Incerc sa fiu relaxata si sa nu ma gandesc ca ma urmaresc o groaza de oameni. Incerc sa-i comunic mesajul tatalui meu. E ca si cand as sta de vorba cu o singura persoana, chiar daca stiu ca ma urmaresc mult mai multi oameni. Parintii mei imi dau incredere si sunt convinsa ca pentru ei sunt asa cum trebuie, indiferent ce mi s-ar intampla neplacut in ziua respectiva.

Tin foarte mult la parintii mei si stiu sigur ca tata, cel putin, urmareste fiecare jurnal. Ai mei s-au bucurat foarte mult cand au auzit de plecarea asta la Antena, dar mi-au spus: Ai grija, nu te entuziasma foarte tare, toate la timpul lor!

- Cu alte cuvinte, "mama-mi spunea, ai grija ca lumea e rea"?!

- (rade) Sa nu fiu foarte entuziasmata, ca niciodata nu stii ce intorsaturi pot lua lucrurile. Stau, ma gandesc de 100 de ori. Totdeauna am fost asa. Nu ma arunc cu capul inainte niciodata.

DE GUSTIBUS:

Locul si data nasterii: Ramnicu Valcea, 17 noiembrie 1974

Cantaretii preferati: Julio Iglesias, Demis Roussos, Ray Charles, Elvis, Voltaj, Proconsul

Actori preferati: Sidney Poitier, Nicholas Cage, Annette Bening

Autori si carti preferate: Shakespeare, Eminescu, "La rascruce de vanturi", Emilly Bronte

FOTBAL HUMANUM EST:

Cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor? Gheorghe Hagi

Cel mai atragator fotbalist strain? David Beckham

Cel mai atragator fotbalist roman? Cristi Chivu

"Caine pana la moarte" sau UltraSteaua? Amandoua

O telenovela sau meciul Farul – Ceahlaul? Meciul

Ce post ai vrea sa ocupi in primul 11 al unei echipe de fotbal? Atacant