Sa-nceapa balul in Giulesti!

articol preluat din ProSport

Azi, Romania va bifa al 586-lea joc din propria istorie, bilantul fiind urmatorul: 260 de victorii, 145 de egaluri, 180 de infringeri, golaveraj 993-786. Se anunta ploaie la ora meciului Vremea pare sa nu fie un aliat pentru tricolori. Desi in ultimele zile soarele si-a facut aparitia din belsug, azi acesta va fi acoperit de nori.

Mai mult, spre seara, la ora la care va incepe meciul cu Olanda, 20:00, sint conditii de ploaie. In schimb, temperatura va fi in jur de zece grade.

Echipa Romaniei

Romania:Lobont, Contra, Radoi, Chivu, Rat, Fl. Petre, Ghioane, D. Munteanu, Pancu, V. Moldovan, Ad. Ilie

Rezerve: M. Popa, Ogararu, P. Marin, Ghionea, Iencsi, Galca, Plesan, Mitea, G. Bucur, Oprita, A. Cristea

Antrenor: Victor Piturca

Echipa Olandei

Olanda:Van der Sar Kromkant, Boularouz, Matjansen, Van Bronkhost - Landzaat, Van Bommel, Cocu, Kuijt, Van Nistelrooy, Robben.

Rezerve: Timmer, Bouma, Heitinga, Melchiot, Maduno, Sneijder, Van der Vaart, Babel, Castelen

Antrenor: Marco van Basten

Cifrele tin cu olandezii

Cifrele ne sint potrivnice in duelul din aceasta seara. Incepind cu palmaresul direct si terminind cu sumele vehiculate pentru transferurile olandezilor in comparatie cu romanii. Nu am reusit sa invingem niciodata Olanda. De aici plecam azi. Poate a venit ziua cind trebuie sa ne impotrivim matematicii si traditiei paguboase.

Astazi Romania trebuie sa invinga Olanda. Il va avea in teren pe Viorel Moldovan, singurul roman care a marcat un gol batavilor intr-o intilnire la nivel de prime reprezentative si, nu in ultimul rind, va avea din tribune suportul unui public care stie sa creeze o atmosfera unica.

Este greu, foarte greu in fata unei echipe elastice si artagoase, dirijata de pe banca de o legenda vie, Marco Van Basten, atacantul care mai are inca mii de fani si in Bucuresti. Recunoscut ca un antrenor jumatate norocos, jumatate tupeist, Piturca pare in stare sa fi adus inapoi in lot un alt aer.

El poate fi omul care sa ne aduca inapoi in cartile calificarii. Pentru asta trebuie insa mai intii sa intre in istorie ca primul selectioner care a invins Portocala Mecanica. Bafta, Piti!

27.05.1924, Paris: Olanda - Romania 6-0 (2-0) t.f. JO

05.06.1968, Bucuresti: Romania - Olanda 0-0 amical

02.12.1970, Amsterdam: Olanda - Romania 2-0 (1-0) amical

05.06.1974, Rotterdam: Olanda - Romania 0-0 amical

01.06.1988, Amsterdam: Olanda - Romania 2-0 (1-0) amical

27.05.2000, Amsterdam: Olanda - Romania 2-1 (1-0) amical

Total: 6 jocuri, 4 victorii olandeze si 2 egaluri, golaveraj 12-1

--------------

Desfasurare de forte fara precedent

articol preluat din ProSport

Meciul de diseara va fi analizat si comentat pe larg in emisiunile pregatite special cu aceasta ocazie atit de postul national, cit si de televiziunile comerciale.

Cu 10 minute inaintea startului partidei de pe Giulesti, vedeta TVR, Andreea Marin, va intra in direct cu Piata Revolutiei, unde postul national a montat un ecran gigant pentru ca meciul sa poata fi vizionat in direct de miile de suporteri care nu au reusit sa-si procure bilete pe stadion.

Minutul 91 este emisiunea care prefateaza meciul si care va tine legatura cu reporterii sai, amplasati in zonele fierbinti ale stadionului, si care vor relata in direct ultimele noutati din tabara celor doua echipe.

In cazul unei victorii a romanilor, TVR va reveni cu transmisii live din Piata Revolutiei, unde s-ar putea declansa o adevarata fiesta.

Emisiuni speciale dedicate meciului

Imediat dupa partida din Giulesti, TV Sport va intra in emisie din studioul amenajat in incinta stadionului giulestean. Postul specializat va transmite in direct conferinta de presa a celor doi antrenori si va avea mai multe transmisiuni in direct de pe stadion.

Prima TV il va arunca in lupta pentru audienta pe marele Gica Hagi, antrenorul Galatei fiind, alaturi de redactorul-sef ProSport Dorin Chiotea, invitatul lui Horia Ivanovici la emisiunea sa, Fanatik, de la ora 23:00.

Miine, Silviu Tudor Samuila si invitatii sai vor trage concluziile finale asupra partidei cu batavii in emisiunea Fotbal Cafe, difuzata de National TV de la ora 23:00.

Vinzari-record de publicitate si audiente pe masura

Un spot publicitar de 30 de secunde in timpul pauzei meciului costa 10.000 de euro, la tarif de rate card, iar o insertie publicitara in timpul partidei este de minimum 20.000 de euro.

TVR mizeaza pe incasari substantiale, vinzarile fiind coordonate de agentia ARBOMedia si fiind estimate la niveluri ridicate. De asemenea, se asteapta obtinerea unei audiente apropiata de cele mai bune cifre de rating pe care meciurile echipei Romaniei le-au inregistrat pina acum la postul public de televiziune.

Se vor efectua transmisii TV cu 16 camere de luat vederi

Postul national va folosi pentru transmiterea partidei dintre Romania si Olanda nu mai putin de 16 camere. Acestea vor fi amplasate conform schemei din dreapta. In coltul din dreapta tribunei oficiale, TVR va amenaja un studio de unde se vor realiza transmisii cu invitati.

In dreptul celor doua tribune I vor exista si doua "travelinguri" pe care vor culisa doua macarale cu camere, cu brate de cite sapte metri inaltime fiecare. Semnalul va fi preluat de nu mai putin de 12 canale de televiziune.

------------

Romania agresiva

articol preluat din Gazeta Sporturilor

Victor Piturca a precizat la conferinta de presa de dupa antrenamentul oficial ca in mare parte si-a conturat echipa de baza. "Mai am unele semne de intrebare in privinta a doua-trei posturi. Sint unii jucatori care nu se ridica la nivelul fizic optim.

Baietii sint conectati, motivati si am fost foarte multumit de modul cum au abordat jocul-scoala de miercuri cu Rapid II", a punctat selectionerul, deranjat de criticile lui George Copos referitoare la neconvocarea nici unui rapidist.

"Sint surprins de aceste declaratii, mai ales cind vin din partea unui patron si guvernant. In loc sa asigure linistea, mai rau tensioneaza lucrurile. Poate asta vrea".

Victor Piturca ii considera pe Robben, Van Nistelrooy, Sneijder si Kuyt cei mai periculosi oameni ai Olandei, despre care spune ca are si puncte slabe.

Antrenorul a dezvaluit si un aspect tehnico-tactic: "Posesia sa fie de partea noastra. Nu vom juca pozitional, ci agresiv in terenul advers. Sa nu uitam ca olandezii evolueaza cu trei mijlocasi in centru si trebuie sa-i blocam. Noi s-ar putea sa atacam cu patru oameni".

Ioan Becali a recunoscut voalat episodul Flora

Prezent in tribuna la antrenament, impresarul Ioan Becali a vorbit despre relatia sa cu Victor Piturca si despre ce trebuie sa faca noul selectioner:

"M-am imprietenit cu Piti, insa relatia dintre noi n-o sa mai fie niciodata aceeasi. Uitati-va la Iordanescu! In primul mandat era un general forte, apoi a ajuns doar unul in rezerva!".

Intrebat despre episodul cu fuga la Flora, Becali a spus: "Eu le zic mereu ca strip-tease-ul e bun dupa 35 de ani. Atunci stii sa apreciezi corpul unei femei".-

Ghioane e inca marcat

Selectionerul a precizat ca atmosfera in cadrul lotului este excelenta. "Comunicarea intre generatii este buna. Am constatat ca sint chiar prieteni. Tiberiu Ghioane s-a integrat si el fara probleme, dar s-a cunoscut perioada grea prin care a trecut. L-am simtit din punct de vedere fizic".

Mijlocasul lui Dinamo Kiev a fost internat luna trecuta la o clinica din Portugalia pentru niste investigatii la creier. In timpul antrenamentului de ieri, Ghioane a parut usor deconectat, dar nu s-a ferit sa loveasca mingea cu capul.

Chivu cu pofta de joc

Fundasul lui AS Roma s-a antrenat aseara normal, jucind in echipa "verzilor", formata din probabilii titulari pentru partida cu Olanda.

Aceasta a invins trupa rezervelor, echipata in portocaliu, inscriind de mai multe ori in poarta aparata de Marius Popa si stirnind aplauzele celor 100 de spectatori.

In echipa "verde" au mai jucat Lobont, Contra, Radoi, Rat, Ghioane, Pancu, Dorinel Munteanu, Florentin Petre, Adrian Ilie si Moldovan.

Lotul "portocalei mecanice"

In lotul Olandei pentru meciul cu Romania, din preliminariile CM de fotbal 2006, Grupa 1, a survenit o modificare de ultima ora, atacantul Meerdink (Alkmaar), grav accidentat joi, la un antrenament, fiind inlocuit de Romeo Castelen (Feyenoord), luat de selectionerul Marco van Basten de la echipa de tineret.

Van Basten, fostul celebru atacant al lui Ajax si AC Milan, se afla la carma selectionatei batave de anul trecut si nu a cunoscut infrangerea in cele 7 partide disputate, din care a castigat 4 si a terminat trei la egalitate, cu un golaveraj de 15-5.

Ca si in lotul Romaniei, "portocala mecanica" imbina tineretea si lipsa de experienta a unor jucatori precum Kromkamp, Mathijsen, Heitinga, Maduro, Sneijder, Babel, Castelen, cu experienta altora, consacrati deja - van der Sar, Cocu, van Bronckhorst, van Nistelrooy, van Bommel.

Din cei 20 de jucatori convocati, doar 6 sunt "stranieri", restul jucand in campionatul olandez, care are cate o reprezentanta in sferturile de finala ale Ligii Campionilor (PSV), respectiv, Cupei UEFA (Alkmaar).

Cei mai multi jucatori sunt dati, insa, de Ajax - 5, Alkmaar are 4, PSV - 3, Feyenoord - 2.Van Basten are trei debutanti in lot, dintre care portarul Timmer (33 ani) este unul tomnatic.

Recordmanul de selectii este portarul van der Sar, care va ajunge fara indoiala la 97, sambata, in timp ce golgheterul este van Nistelrooy, cu 20 de reusite in 40 de meciuri, un excelent procentaj de un gol la doua jocuri.

Iata lotul lui van Basten:

Portari:

Edwin van der Sar (Fulham/Anglia) 29.10.1970 96 selectii/0 goluri

Henk Timmer (AZ Alkmaar) 03.12.1971 debutant

Fundasi:

Khalid Boulahrouz (Hamburger SV/Germania) 28.12.1981 4/0

Wilfred Bouma (PSV Eindhoven) 15.06.1978 18/2

Giovanni van Bronckhorst (Barcelona/Spania) 05.02.1975 46/3

John Heitinga (Ajax Amsterdam) 15.11.1983 13/1

Jan Kromkamp (AZ Alkmaar) 17.08.1980 2/0

Joris Mathijsen (AZ Alkmaar) 05.04.1980 1/0

Mario Melchiot (Birmingham City/Anglia) 04.11.1976 12/0

Mijlocasi:

Mark van Bommel (PSV Eindhoven) 22.04.1977 31/7

Phillip Cocu (PSV Eindhoven) 29.10.1970 87/8

Denny Landzaat (AZ Alkmaar) 06.05.1976 11/1

Hedwiges Maduro (Ajax) 13.02.1985 debutant

Wesley Sneijder (Ajax) 09.06.1984 17/5

Rafael van der Vaart (Ajax) 11.02.1983 27/4

Atacanti:

Ryan Babel (Ajax) 19.12.1986 debutant

Dirk Kuyt (Feyenoord Rotterdam) 22.07.1980 6/1

Romeo Castelen (Feyenoord) 03.05.1983 5/0

Ruud van Nistelrooy (Manchester United/Anglia) 01.07.1976 40/20

Arjen Robben (Chelsea Londra/Anglia) 23.01.1984 10/3

Antrenor: Marco van Basten 31.10.1967

Bilant ca selectioner: 7 4 3 0 15-5