Mircea Sandu ignora cu desavirsire parerea microbistilor, a presei, a oamenilor de fotbal, agatindu-se disperat de scaunul de presedinte al FRF.

Toate sondajele ii arata usa. Suporterii au ragusit cerindu-i demisia, iar ziarele au consumat tone de hirtie sau de cerneala rugindu-l sa plece. In zadar insa. Nasului nu i-a pasat de nimic. A afisat aceeasi atitudine zeflemitoare cu care ne-a obisnuit de fiecare data cind a fost contestat.

De ani buni, presedintele federatiei nu a mai fost pe vreun stadion la meciurile din Divizia A. Motivul oficial: nu a avut timp. Cel neoficial: Mircea Sandu se teme de reactia suporterilor care l-au renegat ori de cite ori au avut prilejul.

Pentru a evita corul de fluieraturi al microbistilor, Nasu’ s-a izolat intr-un turn de aroganta si dispret, din care nu a ezitat sa trimita sageti contestatarilor.

Suporterii, esenta fenomenului sportiv

El uita insa un lucru. Sportul, si fotbalul in particular, este un produs destinat fanilor si creat tot de ei. Fara ei, fotbalistul Mircea Sandu ar fi jucat in fata blocului, iar presedintele cu acelasi nume n-ar mai fi facut gratare la vila de pe malul lacului Snagov.

Parerea suporterilor conteaza, pentru ca ei intretin acest fenomen. Datorita lor, cei implicati in industria sportului-rege cistiga sume astronomice de la inaltimea carora ii privesc cu superioritate pe toti cei care au tupeul sa le ceara socoteala.

Fanii sint cei care cumpara bilete la meciuri sau tricouri cu echipele favorite, ei platesc abonamentele la televiziuni. Macar pentru toate acestea parerea lor merita respectata, domnule Mircea Sandu.

Nasu’ are umor negru

"Nici daca avea loc o lovitura de stat nu erau asa multi ziaristi la aeroport", le-a spus Mircea Sandu apropiatilor sai dupa ce a trecut bariera presei care il astepta la Otopeni pentru a afla macar o cauza a crizei prin care trece fotbalul romanesc.

Replica lui a stirnit, cum era de asteptat, risetele copioase ale tovarasilor sai. Iminenta ratare a celei de-a treia calificari consecutive a avut totusi un corespondent in imaginea Nasului, si anume tinuta sobra, de doliu, pe care a abordat-o. Dincolo de limbajul hainelor, insa nimic.

In avion, Sandu s-a instalat la bussines-class, dar a trecut de citeva ori dincolo de perdelele privilegiatilor pentru a discuta amical cu Pancu, Iencsi, Chivu si Lobont.

"DEMISIAAAAAAAA......"

Suporterii au raspuns la intrebarea ProSport legata de vina pentru dezastrul in care se afla nationala Romaniei: Mircea Sandu este principalul vinovat! Perspectiva ratarii unei noi calificari la un turneu final i-a pus pe jar pe suporterii nationalei care acuza conducerea federatiei de "organizare proasta, bani furati din calificari, in

loc sa construiasca stadioane, aroganta si nesimtire". (ccipriani11)

"Vrem fapte, nu vorbe", spune un alt suporter tricolor, care il invinuieste pe Mircea Sandu pentru lipsa de atitudine si implicare, rememorind aici partidele cu Danemarca si Norvegia din preliminariile lui EURO 2004. "Ce a facut atunci federatia?", se intreaba retoric acelasi cititor. (mocanuveronica)

Sint si voci resemnate care spun "ca federatia cu Sandu si Dragomir in frunte nu fac decit sa ne traga cit de jos pot". Mai mult, "trebuie sa ne luam gindul ca o sa mai prindem vreun campionat european sau mondial in urmatoarele decenii", atita vreme cit nu se va schimba ceva la nivelul conducerii federatiei. (DarkBringer)

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sint "vinovatii de cursa lunga, deoarece au ingropat tot ceea ce era speranta in fotbalul romanesc. Cit timp vor ramine in posturile lor de conducere, sportul-rege de la noi va atinge noi culmi de decadenta.

Am ratat trei calificari consecutive si vom mai rata inca atitea cu asemenea personaje", concluzioneaza "tim 99", care propune ca celor doua "personaje" sa le fie acordat "Ordinul de cavaler gradul I pentru deservicii aduse fotbalului romanesc".

Pregatiti de sprit

Din bagajele nationalei n-au lipsit baxurile de apa plata, dar si minerala. Daca acestea sint destinate jucatorilor, cele cu SEC de Murtfatlar ori Chardonnay vor racori sigur alte gitlejuri, ceva mai insetate decit dorinta de performanta a fotbalistilor nostri.

Tricolorii nu au luat si alimente cu ei, dar bucataria va fi coordonata de responsabilul cu acest sector din anticamera nationalei.

Nasu’ mirosea a bautura

Cu toate ca a zburat de sute de ori cu avionul, Mircea Sandu inca mai are frica de inaltimi. Numai asa se poate explica mirosul de whisky pe care il emana inainte de decolarea spre Macedonia.

"Cu tot respectul pentru presa, toate la timpul lor", a fost singura lui declaratie, lasind citeva zeci de ziaristi sa mediteze la sensul vorbelor prezidentiale.