"Tricolorii" au plecat ieri spre Skopje, unde vor intalni, maine, selectionata Macedoniei intr-o partida contand pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2006. Dupa ce si-au compromis sansele de calificare in partida pierduta contra Olandei, romanii merg in Macedonia pentru a sterge impresia proasta lasata dupa intalnirea cu "batavii".

Fotbalistii lui Victor Piturca trebuie neaparat sa castige la Skopje pentru a mai pastra vreo sansa de calificare la turneul final din Germania. In cazul unei remize, "tricolorii" sunt practic eliminati din cursa pentru calificare. Criticati de presa pentru evolutia stearsa de sambata seara, "tricolorii" au refuzat sa mai discute cu ziaristii inaintea plecarii.

Atmosfera din sanul lotului este destul de apasatoare, parerea generala fiind ca Romania mai pastreaza, indiferent daca invinge la Skopje, doar sanse teoretice de a merge la Campionatul Mondial. "Avem sanse minime de calificare, dar suntem profesionisti si trebuie sa ne jucam sansa pana la capat", a spus, dupa meciul cu Olanda, "veteranul" Dorinel Munteanu.

Lotul deplasat de Victor Piturca in Macedonia numara 20 de jucatori, inclusiv Cosmin Contra, fundasul care a avut un conflict cu selectionerul. Nemultumit ca nu a fost introdus in teren in partida cu Olanda, Contra a avut o atitudine critica la adresa lui Piturca. Dupa o discutie cu antrenorul, Contra a revenit la sentimente mai bune, fiind inclus in lotul pentru Macedonia.

Singurii jucatori care nu au facut deplasarea la Skopje sunt Adrian Ilie si Mihaita Plesan, care au parasit cantonamentul Nationalei inca de duminica, din cauza unor accidentari. Partida dintre selectionatele Macedoniei si Romaniei va avea loc maine, pe stadionul City Stadium din Skopje, cu incepere de la ora 21.