O noua productie a apreciatului regizor Mircea Danieliuc are premiera azi, la cinematograful CinemaPro. Filmul "Sistemul nervos" este povestea unei femei in varsta care se indragosteste de imaginea unui moderator de televiziune, o iubire imposibila, dusa dincolo de limite. In distributie nume cunoscute Rodica Tapalaga, Mircea Radu, Cecilia Barbora.

Subiectul filmului are la baza un capitol din romanul "Marilene" al lui Mircea Danieliuc aparut recent in editie revizuita si adaugita.

Mircea Radu joaca un rol familiar, cel de prezentator de stiri. In film, numele lui e Paul, un barbat care devine obsesia unei pensionare, batrana Nica (interpretata de Rodica Tapalaga). Femeie de la tara, Nica il pandeste seara de seara, la televizor, pe Paul, de care s-a indragostit. Iar cand o ghicitoare ii spune ca barbatul are dusmani multi, Nica isi propune sa-l salveze.

Pleaca la oras, la fiica sa (Cecilia Barbora), si acapareaza telecomanda pentru a ramane pe postul unde apare Paul. Il cauta pe acesta la televiziune, ii scrie poezii, devenind tinta ironiilor apropiatilor. Incearca sa ajunga la primul ministru, apoi la presedintele televiziunii. Se face de ras si vrea sa se sinucida.

Cand ajunge la un sanatoriu, unde familia o convinge sa se interneze pentru a se linisti, prima ei intrebare este daca exista televizor in camera. Ca sa-l vada pe Paul.

Mircea Daneliuc este autorul mai multor filme de mare succes, obtinand peste zece premii.

Din filmografia apreciatului regizorului amintim Senatorul melcilor (1994), Patul conjugal (1992), Adam si Eva (1990), Iacob (1987), Glissando (1982), Croaziera (1981). Proba de microfon (1979), Cursa (1975).

Din 1997 incepe sa publice si carti, prima fiind "Pisica rupta", urmata de alte romane - "Marilena" (1999), "Apa din cizme" (2000), "Strigoi fara tara" (2001), dar si de volume de teatru precum "Schiopul frumos mirositor" (1999), "Doi pinguini" (2000), "Carlo Carlini, iluzionist" (2003) - Premiul National pentru Dramaturgie si "Petru si Pavel" (2003).