Senatorul PSD Mircea Geoana, candidatul din iunie 2004 in cursa pentru Capitala, pierduta in fata lui Traian Basescu, a declarat ieri ca se astepta ca liderul organizatiei de Bucuresti, Dan Ioan Popescu, sa nu demisioneze.

Conducatorul organizatiei municipale promisese ca va renunta la functie in cazul in care Marian Vanghelie va avea un scor mai mic decat cel obtinut anul trecut de Mircea Geoana in cursa pentru Primaria Generala a Bucurestiului.

Marian Vanghelie a fost votat de 29,55% dintre bucuresteni, fata de sustinerea obtinuta de Mircea Geoana de 29,7% in 2004. Cu toate acestea, Dan Ioan Popescu a declarat aseara, dupa sedinta Consiliului Municipal al organizatiei, ca nu va demisiona deoarece "intre Geoana si Vanghelie nu este o diferenta prea mare".

Referitor la promisiunea lui Popescu de a renunta la functie, Mircea Geoana a precizat, citand o vorba frantuzeasca, ca liderul Organizatiei de Bucuresti "a ratat un bun foarte bun prilej ca sa taca".

Fost candidat la postul de primar general al Capitalei, Mircea Geoana a comentat ca Dan Ioan Popescu nu a facut decat sa-si creeze inutil o problema in plus facand o astfel de promisiune.