Desi PSD este asociat de ceva timp mai multor scandaluri politico-financiare, liderii fostului partid de guvernamant sustin ca nu discuta oficial despre acestea in cadrul forurilor de partid, preferand sa "rumege" problemele interne in vederea pregatirii Congresului din 21-22 aprilie.

De ieri, justitia a luat la puricat celebrele "stenograme" din 2003 si 2004 de la sedintele Delegatiei Permanente a PSD. Saptamana trecuta, secretarul general al partidului, Octav Cozmanca, promitea ca la sedinta de ieri a Delegatiei Permanente va propune excluderea din PSD a controversatului om de afaceri Corneliu Iacobov.

De cateva zile, autoritatile ancheteaza "la sange" afacerile unui alt controversat om de afaceri, sirianul Omar Hayssam, exclus recent din PSD, precum si relatiile acestuia cu membri marcanti ai PSD.

Fostul sef al Politiei, generalul Ion Pitulescu, a amintit, intr-un cotidian central, de implicarea vicepresedintelui PSD Viorel Hrebenciuc in anumite afaceri dubioase facute exclusiv de arabi.

Dupa pierderea alegerilor la Primaria Capitalei, presedintele organizatiei municipale bucurestene, vicepresedintele PSD, Dan Ioan Popescu, promitea ca vor fi verificati membrii de partid care nu au mers la vot.

Nu, nu si nu!

Nimic din toate acestea nu s-au aflat ieri pe agenda Delegatiei Permanente a PSD. Asta sustin doi dintre vicepresedintii partidului, Ion Solcanu si Valer Dorneanu. "Nu s-a pronuntat astazi (n.r. - ieri) cuvantul Iacobov. Nici Omar Hayssam.

Nici despre membrii de partid care vor fi sanctionati ca nu au mers la vot nu s-a vorbit", a explicat Solcanu, afisand o mina mirata. El a precizat, de altfel, ca Viorel Hrebenciuc si Dan Ioan Popescu nu au participat la sedinta. Mai mult, Solcanu a sustinut sus si tare ca nici despre scandalul stenogramelor nu s-a discutat si ca nu stie daca ele sunt sau nu reale.

"Eu nu am vazut acolo niciodata vreo stenodactilografa", si-a justificat nestiinta viceliderul PSD. El si-a continuat pledoaria, spunand ca, daca cineva a inregistrat cu aparatura sofisticata pe care o putea gasi la coltul strazii, aceasta "este o alta problema".

La sfarsitul anului trecut, in urma publicarii unor stenograme de la sedintele de partid ale conducerii PSD, reprezentantii a 12 ONG-uri au cerut cercetarea unor fosti si actuali demnitari PSD care prin afirmatiile reproduse in stenograme ar fi comis sau ar fi tolerat fapte de coruptie.