Doua chestii m-au cucerit la Oana Zavoranu ultima oara cind am vazut-o: cum vorbeste ea cu „da" („Sintem bucurosi da ce se intimpla da cite ori aparem noi, actorii din «Numai iubirea»...") si felul in care a prezentat trupa Flamingo Boys: „Barbati cu muschi de piatra si inimi de copii".

Pai, ma, Oana, what about „mintile de academicieni" ale baietilor cu pricina sau aspectul intelectual nu mai conteaza de nici o culoare in ziua de azi?

Cred ca Dan Diaconescu (viitoarea vedeta incontestabila a viitorului Dan Diaconescu TV) ori nu are bani de cablu pentru postul de apartament OTV, ori are o contabila betiva care uita sa plateasca factura cu pricina. Spun asta pentru ca, deseori, monitoarele din spatele lui sint pline de purici.

Sau, in cazul in care are si bani, si o contabila lucida, atunci e clar ca se intimpla altceva: cade mereu furculita aia care, infipta in mufa pentru antena, ar trebui sa capteze CNN-ul si Romantica TV.

Pe ingerii dramelor conjugale televizate, pe tatii sufletelor ranite, pe infirmierii inimilor zdrobite, in fine, pe specialistii in dragoste Mircea Radu si Ernest nu stiu cum, unul de la „Din dragoste" (Antena 1) si celalalt de la „Tradati in dragoste" (Prima TV), as vrea sa-i nominalizez laolalta, dar pentru merite diferite.

Mircea Radu a reusit sa-si detroneze propriul „bre" cu ajutorul noii formule: „Baga!", care reprezinta un indemn pentru invitatii lui la a-si povesti dramele si va intra cu siguranta in istoria televiziunii.

Pe Ernest l-am remarcat pentru expresia „trebuia sa te casatoresti impreuna cu el", care improspateaza cu adevarat limba roma na si pregateste un loc caldut pentru viitoarea sintagma „se casatoreste fara el", care pe multi ii va face fericiti.

„Observatorul" Antenei 1 a difuzat un reportaj amplu despre Omar Hayssam, din care am retinut o fraza amuzanta, citez oarecum cu aproximatie: „Hayssam a trait intr-un lux orbitor, protejat de caldura unei neveste romance si a celor sapte copii".

Deci, toti cetatenii astia de afaceri arabi sa ne mai lase femeile si copiii in pace, sa se protejeze si ei c-un calorifer electric, sa mai puna o haina pe ei, sa mai puna o soseta, un trening, ceva, orice. Sau, daca le e lene sa se imbrace mai bine, sa-si savureze, nene, luxul in frig.

L-am vazut la „Viata, dimineata" de la B1 TV pe Adrian Iclozan, cistigatorul premiului pentru cea mai puternica voce la Cupa Presei la Cintat, invitat in calitate de coleg al realizatorilor emisiunii, ocazie cu care chiar s-a apucat sa ne cinte live.

Vai de mine si de mine cit de rau cinta Adrian, vai, vai! Mi-am amintit, ascultindu-l, cum il injurau niste baieti din public, la Cupa Presei la Cintat: „Hai, ma, Elvise, pleaca de pe scena ca ne-ai omorit". Oricum, prezentatorii emisiunii s-au sacrificat, mimind incintarea pina la capat.