Decizia de rejucare a partidei Dinamo-FC National, intilnire contind pentru mansa-retur a semifinalelor Cupei Romaniei, se afla in curtea federatiei. Rezultatul final, 4-0 pentru "ciini", a fost influentat de hotaririle luate in timpul jocului de "centralul" Ionica Serea si "asistentul" Ispas Cojocaru.

Greselile arbitrilor au dus la eliminarea a doi jucatori "bancari" si la dictarea a doua lovituri de la 11 metri in favoarea dinamovistilor. "Evenimentul zilei" a descoperit ca fiul lui Ispas Cojocaru activeaza la Centrul de Copii si Juniori de la Dinamo.

Intr-un comunicat postat vineri pe site-ul clubului, de ochii lumii, conducerea de la Dinamo s-a aratat dispusa sa rejoace meciul, fara sa intreprinda insa nimic in acest sens. Daca ar fi dorit cu adevarat rejucarea partidei, "ciinii" ar fi trebuit sa depuna la FRF o hirtie prin care sa solicite acest lucru. Cei de la Dinamo au pasat insa raspunderea la federatie pentru luarea unei decizii.

Pentru ca nedreptatea facuta de arbitri "bancarilor" sa poate fi reparata, forului condus de Mircea Sandu nu-i ramine decit sa deschida o ancheta, singura modalitate prin care se poate dicta rejucarea partidei. Numai ca, in loc sa anunte masuri radicale, echipa federala ofera inca o proba de nepasare.

Indolenta oamenilor care-l inconjoara pe Mircea Sandu iese la iveala intr-un moment in care seful FRF este criticat pentru lipsa rezultatelor in activitate.

Tainuirea. Conform regulamentului, "FRF poate hotari redisputarea jocului daca se constata nereguli". "Sintem dispusi sa rejucam partida daca se va constata ca Dinamo este implicata in vreun fel in influentarea arbitrajului", a spus Ioan Andone, dupa meciul de campionat cu CFR Cluj.

In editia de simbata, "Evenimentul zilei" a adus dovada relatiilor strinse dintre Dinamo si Ispas Cojocaru: Valentin Alexandru, baiatul "asistentului", este legitimat, de la 1 aprilie, la grupa ‘95 a Centrului de Copii si Juniori din Soseaua Stefan cel Mare. Mai mult, Dinamo se face vinovata de tainuirea relatiei cu Ispas Cojocaru.

Daca ar fi informat, asa cum trebuia, federatia si pe Ion Craciunescu despre anomalia ca Ispas Cojocaru sa oficieze la jocurile "ciinilor", probabil ca seful arbitrilor ar fi purces la inlocuirea "tusierului", la fel cum s-a intimplat, in dimineata jocului, cu celalalt "asistent", Nicolae Marodin (al carui fiu evolueaza tot la Dinamo).

Astfel, nu s-ar fi mai ajuns la situatia ca McKain sa fie eliminat gratuit, iar Dinamo sa primeasca, nemeritat, un penalty. Ambele decizii au fost luate la semnalizarea lui Cojocaru.

Minciuna. Cristi Tanase, seful Centrului de Copii si Juniori de la Dinamo (devenit centru de recoltat "pile"), se apara. "La grupele de initiere, cum este si grupa ‘95, in baza de date nu exista decit numele copilului. Nu stim cine ii sint parintii! Singura regula este ca fiecare copil sa-si plateasca lunar taxa de zece euro".

Explicatia oficialului este puerila si nu sta in picioare fiindca e greu de crezut ca, macar la acest nivel, antrenorul nu se afla in legatura permanenta cu parintii micutilor.

De teama sa nu creeze un precedent, dar si pentru a nu supara forurile fotbalistice internationale, care nu agreeaza rejucarea partidelor, federatia nu misca un deget si, in loc sa deschida o ancheta care se impune de la sine, ofera inca o mostra de nepasare. Desi probele s-au strins, FRF prefera sa protejeze gruparea "ciinilor rosii".

Dumitru Mihalache, presedintele Departamentului Competitii din cadrul FRF: "In opinia mea, nu se poate porni vreo ancheta. Acest proces nu poate fi demarat".

Ion Craciunescu, seful CCA: "Cojocaru nu m-a anuntat ca are copilul legitimat la Dinamo. Eu stiam ca este legitimat la scoala de fotbal a lui Marcel Pigulea".

Gino Iorgulescu, presedinte FC National: "Voi incerca sa ridic si problema semnalata de dumneavoastra. Am facut memoriu la secretarul general al federatiei, dar mi s-a raspuns clar: "Nu vrem sa cream un precedent!". Ce nereguli mai mari decit cele comise de arbitri ar fi trebuit sa semnalez?".