Festivalul si Concursul National de Interpretare a Liedului Romanesc, se va desfasura, in perioada 21-24 aprilie, la Brasov. La festival s-au inscris 82 de tineri artisti din intreaga tara care vor prezenta lieduri alese din bogatul patrimoniu national.

Juriul competitiei este prezidat de Mariana Nicolesco. Premiile, oferite de Ministerul Culturii si Cultelor, sunt de 100 de milioane lei (Premiul I), 70 de milioane lei (Premiul II), 50 de milioane lei (Premiul III), urmate de alte premii si mentiuni.

Un eveniment special, va fi prezentarea, in premiera mondiala, a integralei liedurilor enesciene de catre laureatii editiilor precedente. Liedurile enesciene, pe versuri de Mihai Eminescu, Marot, Carmen Sylva s.a., vor fi interpretate in romana, franceza si germana.

Acest Omagiu adus lui George Enescu este programat pentru joi, la ora 18.00, la Cercul Militar din Brasov, cu prilejul Festivitatii Inaugurale a editiei 2005 a manifestarii si va continua vineri, de la ora 19.00, in aceeasi sala.

Gala laureatilor festivalului editiei 2005 va avea loc duminica, incepand cu ora 19.00, la Cercul Militar. Tot duminica, la ora 11, la Muzeul de Arta Brasov va avea loc Simpozionul National dedicat creatiei lui George Enescu.