Netoiu, Popescu si Ioan Becali vor discuta preluarea Stiintei cu primarul Solomon. Dinamovistul vine chiar azi in Banie. Gigi Netoiu este dispus sa revina la Universitatea Craiova ca finantator numai in conditiile in care autoritatile locale se vor implica serios la club.

Desi nu are inca acceptul lui Gica Popescu, vicele dinamovist crede ca il va convinge pe fostul international sa investeasca la echipa sa de suflet. Ramasa de doua zile fara finantator, dupa retragerea lui Dinel Staicu, echipa craioveana are mari sanse sa fie preluata, astazi, de un nou patronat.

Primarul Antonie Solomon, Gigi Netoiu, Giovani Becali si Mircea Dinescu se vor intilni, la prinz, cel mai probabil in comuna doljeana Cetate, unde ultimul are mai multe proprietati, pentru a negocia posibilitatea preluarii clubului oltean.

Contactat de ProSport, Gica Popescu nu a negat o eventuala implicare, insa conditia sa este sa preia clubul singur. "Miine (n.r. - astazi) voi fi la Bucuresti sau la Istanbul, in nici un caz la Craiova.

Nu am nimic cu Netoiu sau Dinescu, dar, daca ma voi implica vreodata la Universitatea, o voi face singur, fara asociati", a spus Popescu. De partea cealalta, Netoiu spera sa-l convinga pe "Baci" sa investeasca alaturi de el si de Giovani Becali.

"Voi avea o discutie cu Gica si cu Giovani si sper sa-i conving sa mi se alature. Vom merge la Craiova sa negociem, dar vom investi numai daca va fi o treaba serioasa. Ma refer la autoritatile locale, care trebuie sa ajute efectiv echipa", a declarat Netoiu.

"Suporterii sint fratii mei"

"Comandantul" nu se teme de reactia fanilor olteni, care il contesta de cind a plecat la Dinamo, luind cu el 13 jucatori. "Nu-mi este teama de suporteri. Sint fratii mei si ne vom intelege bine, pentru ca ne dorim acelasi lucru: binele echipei", a afirmat Netoiu.

In relatia acestuia cu galeria olteana se va implica si poetul Mircea Dinescu, acesta intentionind sa medieze o impacare totala intre fani si Netoiu. "Dinescu este un tip ambitios si vrea sa ajute aceasta echipa. S-a declarat dispus sa vina alaturi de noi sa redresam situatia", a incheiat Gigi.

Voi avea o discutie cu Gica si cu Giovani si sper sa-i conving sa mi se alature. Vom merge la Craiova sa negociem, dar vom investi numai daca va fi o treaba serioasa"

Gigi Netoiu, vicepresedinte Dinamo

"Ii astept cu bratele deschise pe noii investitori. Vom sustine fotbalul cu tot ce putem, dar in limita legii. Noi, ce spunem si facem"

Antonie Solomon, primar Craiova

Compania Euroest, pe lista investitorilor

Alaturi de Netoiu, Popescu si Ioan Becali, la clubul craiovean ar putea veni ca investitor si firma Euroest, care are sediul in Constanta. Compania se ocupa cu investitii imobiliare, avind afaceri in derulare in Bucuresti, dar si in Craiova, iar patronul, Dragos Dragoteanu, este cunoscut ca un vechi suporter al Universitatii Craiova.

Culorile firmei sint alb si albastru, iar biroul boss-ului este decorat cu poze si mascote ale Stiintei.

Dinel Staicu se interneaza

Dupa ce a declarat ca mai finanteaza Universitatea pina simbata, la partida cu CFR Cluj, Dinel Staicu a anuntat ca, la inceputul saptaminii viitoare, se va interna in spital pentru a se linisti.

"Am sa vin, luni, la actiunea «Salvati Craiova», pe care ProSport o organizeaza la teatrul national, iar dupa aceea ma voi interna in spital. Dupa nebunia din ultimele luni, chiar am nevoie de o pauza", a declarat Dinel Staicu. Pina luni, insa, ex-militianul are grija sa-si ocupe timpul intr-un mod cit mai divers.

Daca luni seara a atirnat un prosop pe care a scris "Nu Dinel" pe balconul biroului sau de la sediul clubului, ieri, contestatul om de afaceri a aratat presei un colac de salvare pe care sustine ca l-a gasit in curtea vilei sale.

Pe respectivul colac scria mare "ProSport" si "De vinzare", Staicu sustinind ca a fost aruncat acolo de citiva suporteri.

Se dau loviti

Desi un grup de fotbalisti, printre care Papura, M.

Iordache, Plesan si Guso, i-a anuntat pe colegi ca acestia vor fi nevoiti sa joace doar pentru suporteri si culorile clubului pina la sfirsitul returului, fara a primi bani, opt "juveti" s-au enervat si au rabufnit: "Nu mai jucam pina in vara, ne dam accidentati".

Imediat a venit replica fotbalistilor batrini, care le-au dat un ultimatum la intilnirea din vestiar. In cele din urma, razvratitii s-au hotarit sa ramina, dupa lungi negocieri, cu ceilalti colegi, mai ales ca au aflat ca isi vor primi ratele din contract pina in iunie.

Cristi Stancescu, George Paunescu, Narcis Drejan

ProSport - 21 aprilie 2005