Pesedisti din toata tara au luat cu asalt Bucurestiul. Razboiul clonelor social-democrate a inceput. Astazi, nemuritorul nea Nelu va da atacul pentru recucerirea Imperiului.

Candidatul "minune", asteptat cu speranta de cei care s-au saturat de bolsevismul congenital al lui Iliescu, Mircea Geoana, zis si "Mirciulica", il va infrunta pe batranul comunist, sperand in voturile reformatorilor de la Cluj.

Multi se viseaza "vice"

Nu mai putin de 44 de candidati isi trag coate in stomac si picioare pe sub masa pentru a obtine unul din cele 14 posturi de conducere.

Pentru functia de vicepresedinte s-au inscris 33 de candidati, pe ultima suta de metri depunandu-si dosarele Dan Ioan Popescu si Viorel Hrebenciuc.

Pe lista se mai afla Dan Nica, Constantin Nita, Bogdan Niculescu Duvaz, Mihai Tanasescu, Corina Cretu, Rovana Plumb, Titus Corlatean, Cristian Diaconescu, Dan Mircea Popescu, Ioan Mircea Pascu, Valer Dorneanu, Gheorghe Nechita, Liviu Dragnea, Ioan Rus, Vasile Puscas, Nicolae Vacaroiu, Ilie Sarbu etc.

Nastase se lupta cu Oprescu

Pentru inca virtuala functie de presedinte executiv se bat Adrian Nastase si Sorin Oprescu, primul rugandu-se la Dumnezeu si la Ion Iliescu sa fie infiintata presedintia executiva, in caz contrar riscand sa ramana simplu membru.

Secretar general, o femeie?

Postul de secretar general este vanat de 5 candidati: Miron Mitrea, Victor Ponta, Ecaterina Andronescu, Vasile Gherasim (fostul primar de la sectorul 1) si o surpriza - Francisc Toba, un membru al PSD sector 3, mai cunoscut prin relatiile sale cu fosta Securitate si prin invartelile de la SC Romaero SA.

In pole-position pentru postul de secretar general se afla insa, in ciuda aparentelor, Ecaterina Andronescu, sustinuta si de tabara Iliescu, si de tabara Nastase, care nu-l doresc pe Miron Mitrea cu nici un pret pe post de organizator-sef al filialelor partidului.

Iliescu s-ar putea retrage, lasandu-l mostenire pe Geoana...

Batalia cea mai importanta se va duce insa pentru presedintia partidului. Marti seara, in timp ce liderii se stransesera la sediul din Baneasa pentru o negociere pe ultima suta de metri, au aparut doua candidaturi neasteptate impotriva lui Iliescu: a senatorului fost consilier prezidential Serban Nicolae si a unui primar din Dambovita, Dorinel Soare.

Acesta isi anuntase mai de mult candidatura, cu scopul precis de a-si face putina reclama gratis pe posturile de televiziune. Fapt care l-a fortat pe Iliescu sa-si puna unul dintre locotenenti - Serban Nicolae - sa candideze si el. Pentru ca altfel, Iliescu, aflat in lupta pentru sefia partidului cu un primar de la Cucuietii din Deal ar fi fost intr-o situatie absolut ridicola.

Asa, Serban Nicolae il fereste de ridicol pe "tatucul" sau Iliescu si, in plus, mai absoarbe si niste voturi din partea opozantilor lui Iliescu.

Ieri a intrat insa in competitie un contracandidat serios impins de la spate de consoarta Mihaela, catre presedintia PSD. Mircea Geoana s-a hotarat, intr-un final, sa-si depuna candidatura, dupa ce in prealabil si-a numarat voturile. Se pare ca Geoana are promisiunea lui Nastase ca filialele controlate de acesta ii vor da voturile.

De asemenea, fostul ministru de Externe va avea si voturile filialelor din Ardeal, cele influentate de grupul de la Cluj. In aceste conditii, este posibil ca Ion Iliescu sa aiba ceva probleme la vot.

De mentionat ar fi un zvon care circula de cateva zile prin partid - cum ca Iliescu s-ar putea retrage din cursa in ultima clipa, sprijinindu-l si el pe Mircea Geoana sa castige sefia partidului, pe post de "presedinte-marioneta". Acest zvon a starnit insa, zambete sceptice, fiind putin probabil ca nea Nelu sa renunte la functie.