Papa Benedict al 16-lea a oficiat duminica Messa solemna de inaugurare a Pontificatului sau. Noul conducator al Bisericii Catolice a facut apel la unitate intre credinciosi, iar pe tineri i-a rugat sa-si indrepte gandurile catre Christos.

In Piata Sfantul Petru au fost de fata sute de mii de oameni veniti special din intreaga lume, dar si zeci de delegatii oficiale.

Predica rostita de Suveranul Pontif a fost marcata de cuvinte de lauda la adresa Papei Ioan Paul al doilea. Dupa salutul adresat celor prezenti, Benedict al 16-lea s-a adresat si tuturor celor care nu sunt, inca, in comuniune deplina cu Biserica Catolica, dar si poporului evreu.

Papa Benedict al 16-lea a trasat linia principala a programului sau

Adevaratul meu program este acela de a nu-mi implini propria vointa, de a nu-mi urma propriile idei, ci, impreuna cu intreaga Biserica vreau sa ma plasez in ascultarea cuvantului si vointei Domnului, sa ma las calauzit de EL pentru a conduce Biserica in acest ceas al istoriei.

Papa s-a pronuntat impotriva oricarei ideologii care justifica folosirea fortei pentru instaurarea progresului. In incheierea predicii, Papa Benedict al 16-lea a rostit aceleasi cuvinte prin care Ioan Paul al doilea si-a inaugurat pontificatul.