"Revenge of the Sith" ("Razbunarea Sith") este ultimul si cel mai singeros film din cele sase ale seriei "Razboiul Stelelor", inceputa cu aproape 30 de ani in urma. Filmul va intra pe 19 mai si in cinematografele romanesti. Producatorul George Lucas, parintele intregii serii, declara ca ultima productie "Razboiul Stelelor" nu va avea deloc succes de piata.

Pelicula conduce spectatorii pina aproape de actiunea filmului original din 1977, centrat pe nenumaratele comploturi care zguduie Republica Galactica, dar si pe apropierea lui Anakin Skywalker (viitorul Darth Vader, interpretat de Hayden Christiansen) de partea neagra a Fortei.

"Sint secvente mult mai grele si mai tulburatoare decit in celelalte episoade", spune criticul Associated Press, David Germain, citat de "The Guardian". "Anakin isi termina transformarea in Darth Vader intr-o baie de singe, din care scapa numai fostul sau mentor, Obi-Wan Kenobe (Ewan Mc Gregor)", continua Germain.

Lucas, superstitios

Chiar daca este cel mai recent si ultimul film din serie, "Revenge of the Sith" este, cronologic, episodul trei din saga "Razboiului Stelelor".

Desi, asa cum a recunoscut in revista "Time", Lucas isi declara ingrijorarea privind succesul peliculei numai din superstitie, evolutia sumelor incasate ii da dreptate. In 1999 "Amenintarea Fantomei" a avut incasari de 926 milioane dolari, in timp ce "Atacul Clonelor" (2002) a facut numai 648 milioane.

George Lucas este insa multumit de produsul final. Dupa acest ultim episod din "Razboiul Stelelor", el vrea sa se reintoarca la filme cu buget redus, care, dupa cum declara, l-au pasionat intotdeauna.

"Revenge of the Sith" va avea premiera pe 15 mai, la Festivalul de la Cannes.