Prin intermediul unui comunicat de presa dat publicitatii luni, presedintele fondator al PRM, Corneliul Vadim Tudor, anunta ca a decis excluderea din Partidul Popular Romania Mare a lui Corneliu Ciontu, presedintele partidului, pe si Anghel Stanciu, pe motiv ca acestia au promis unor lideri ai PSD anexarea PPRM-ului. Vadim i-a acuzat pe cei doi "impostori politici" de "tentativa de puci".

Vadim a declarat ca va propune Plenarei Extraordinare a Consiliului National al PPRM, care va avea loc simbata, validarea, prin vot, a acestei decizii, in conformitate cu Statutul PRM.

Vadim a mai anuntat ca va propune Camerei Deputatilor inlocuirea imediata a lui Cornel Ciontu din functia de vicepresedinte si a lui Anghel Stanciu din functia de presedinte al Comisiei de Invatamint, Stiinta, Tineret si Sport, posturi care revin PRM.

Vadim a mai anuntat si retragerea sprijinului politic pe care i l-a dat PPRM lui Adrian Nastase, numindu-l pe acesta "tartorul care i-a zapacit de cap pe Cornel Ciontu si Anghel Stanciu". Conform declaratiilor lui Vadim, PRM va vota pentru destituirea din functie a lui Nastase.