Primul Ministru Calin Popescu Tariceanu a promis ca Guvernul si Parlamentul isi vor intari coordonarea interinstitutionala pentru pregatirea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, pe baza consensului care exista la nivelul clasei politice asupra obiectivului strategic al Romaniei de intra in UE pe 1 ianuarie 2007.

In urma rezultatului referendumului din Franta, Calin Popescu-Tariceanu i-a invitat la discutii pe liderii tuturor grupurilor parlamentare, precum si pe presedintii comisiilor de politica externa si de integrare europeana ale Parlamentului.

"Toti participantii au cazut de acord asupra utilitatii acestei discutii.

Din acest motiv, s-a convenit ca astfel de consultari intre reprezentantii Guvernului si ai Parlamentului sa aiba loc periodic de acum incolo, pentru a se asigura informarea reciproca, imbunatatirea coordonarii interinstitutionale si asigurarea unor demersuri unitare in procesul de aderare", a spus domnul Tariceanu.

Intr-un comunicat de presa, Partidul Social Democrat apreciaza ca, "in sfarsit, Primul Ministru Calin Popescu Tariceanu a luat in considerare repetatele oferte de colaborare lansate de PSD privind integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Avand in vedere experienta Partidului Social Democrat, aflat la guvernare in perioada in care s-au facut cei mai multi pasi pentru aderarea Romaniei, PSD atrage atentia asupra a 4 etape importante: implementare, reforma, ratificare si aderare la 1 ianuarie 2007".

"PSD isi exprima disponibilitatea maxima pentru colaborare si pune la dispozitie toata experienta noastra, acumulata in perioada negocierilor cu Uniunea Europeana, precum si pregatirea membrilor nostri", a declarat Presedintele PSD, Mircea Geoana.