Cei 12 jurati care vor decide soarta lui Michael Jackson, judecat pentru agresiune sexuala a unui minor, si-au primit instructiunile, miercuri, intr-o atmosfera grava si solemna si in fata unui acuzat mai tensionat ca niciodata. Ei se vor retrage pentru a hotari daca starul american este vinovat sau nu de acuzatiile care i se aduc.

Tribunalul din Santa Maria a audiat ieri pledoariile finale ale celor doua parti, ultima etapa si una decisiva, care ar trebui sa permita apoi juriului sa se retraga pentru a decide soarta unuia din celebrii oameni ai lumii. Miercuri, judecatorul Rodney Melville le-a explicat juratilor timp de aproape doua ore regulile dupa care trebuie sa se ghideze in deliberarile lor.

El le-a cerut celor 12 sa nu se lase influentati de mila, prejudecati sau opinia publica. "Nu trebuie sa fiti influentati de sentimente, conjuncturi, prejudecati, simpatie sau parerile publicului", a spus judecatorul, reamintindu-le juratilor ca nu trebuie sa discute detaliile procesului intre ei.

"Singura voastra datorie este sa decideti daca s-a dovedit vinovatia acuzatului", a mai spus el, precizand ca fiecare dintre jurati trebuie sa hotarasca pentru el cat de credibili au fost martorii. in varsta de 46 de ani, Michael Jackson este judecat in principal pentru agresiuni sexuale asupra unui baiat de 13 ani, in februarie-martie 2003, si tentativa de sechestrare a familiei acestuia.

Cantaretul a pledat "nevinovat". Absent in ultimele zile, Michael a revenit miercuri la tribunal pentru a lectura instructiunile primite de juriu. Cu fata mai imobila si mai palida ca niciodata, cu gura stransa, el a ascultat cu atentie, cu capul drept. "Este constient ca peste o zi sau doua juriul va incepe deliberarile.

Cine nu ar fi tensionat? Are incredere in Dumnezeu si in justitie, dar soarta lui este in mainile a 12 oameni", a spus purtatoarea sa de cuvant, Raymone Bain, la finalul audierii.

Pariuri pe soarta starului

Chiar daca juriul care se va pronunta in cazul lui Michael Jackson nu a dat inca un verdict, in lumea pariurilor pe Internet sentinta pare sa fi fost data... investitia inteleapta este pe achitarea starului pop, comenteaza Reuters.

O data cu apropierea finalului procesului desfasurat la Santa Maria (California), speculatiile care circula on-line il dau pe Michael Jackson ca si achitat, considerand ca sansele ca acesta sa fie condamnat pentru unul din capetele de acuzare sunt foarte mici. Asa ca pariati pe achitarea starului...

Pe site-ul irlandez Tradesports.com, sansele ca Michael Jackson sa fie gasit vinovat sub incidenta a cel putin unui cap de acuzare erau luni de 43%, ceea ce inseamna ca cei care vor paria 43 de dolari pe condamnarea cantaretului vor putea castiga 100 de dolari, sau in cazul in care acesta va fi achitat vor pierde banii.

Michael Jackson este acuzat ca ar fi abuzat sexual de un minor bolnav de cancer, in perioada februarie - martie 2003, oferindu-i alcool si conspirand sa tina in captivitate la ferma sa Neverland familia acestuia pentru a aparea intr-un documentar menit sa spulbere in ochii opiniei publice informatiile anterioare cu privire la abuzarea altor minori gazduiti la resedinta sa.