Vizionarile incep zilnic din jurul orei cinci dupa-amiaza si, din pacate pentru aceia care ar vrea sa le vada, dar nu ajung, nu se repeta. Cu alte cuvinte, un film pierdut nu se ‘intoarce". Exista si cateva exceptii de la orele de incepere a difuzarii, cu un fel de «matineu». Numai ca de la ora trei.

Pelicule japoneze, spaniole, romanesti, chinezesti, franceze si de orice alta provenienta pot fi vazute in intunericul serii. Strecurate printre ele, documentare.

Astfel, pe 9 iunie, sunt programate mai multe filme: productia japoneza „Marebito", in regia lui Shimizu Takashi, una daneza numita „sah la rege" si, de la 22.00, „Masinistul", sub semnatura lui Brad Anderson si cu Jennifer Jason Leigh in distributie.

„Starul" zilei de vineri, 10 iunie, este o pelicula romaneasca regizata de Cristi Puiu, proaspat premiata la Cannes. stiti despre ce este vorba: „Moartea Domnului Lazarescu", programata sa inceapa la ora 20.30. Pentru rolul principal, actorul Ioan Fiscuteanu a fost felicitat de sumedenie de colegi de breasla.

Prin filmele de sambata, 11 iunie, unul iese in evidenta la modul cel mai serios. Cunoscutul „Vera Drake", in regia lui Mike Leigh, ii aduce, de la ora 19.00, in fata publicului pe Imelda Staunton, Richard Graham si Eddie Marsan.

La editia de anul acesta a premiilor Oscar, aceasta productie a primit trei nominalizari, fiind luata in calcul pentru un trofeu la categoriile cel mai bun regizor, cea mai buna actrita intr-un rol principal (Imelda Stanton) si pentru cel mai bun scenariu.

Drama „Vera Drake", despre o femeie care, in Anglia anilor a50, fenta regulile impuse de autoritati merita cu siguranta un drum la Institutul Francez.

Duminica este rezervata regizorului Jean-Jeacques Beineix, din a carui munca puteti vedea „Le matin", „Otaku" si „Diva".

Coproductia Kirghizstan - Germania „Saratan" isi va avea vizionarea luni, 13 iunie, ca si aceea daneza „Voksne mennesker". Ultimul film inclus in aceasta selectie este drama portugheza „O Fantasma", ce va fi difuzata joi, 16 iunie.